Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Känns det tungt att vara förälder just nu? Ventilera dina känslor i vår chatt tillsammans med Linn Jung, Amanda Audas-Kass och Antti Koivukangas

Från 2020
Uppdaterad 14.04.2020 10:05.
En man torkar tårar med handen från sina ögon.
Bildtext Sörj ej! Chatta med oss i kväll, tisdagen den 7.4, klockan 21-22.

Barn som behöver hjälp med skolan. Barn som ska matas. Barn som ska nattas. Barn som ska luftas. Barn som ska underhållas. Och jessus vad det blir mycket skärmtid just nu!

Hemmaskolan sätter föräldrarnas nerver på prövning. I kväll har du möjligheten att chatta med andra föräldrar och få råd och tips på hur du klarar av den nya vardagen bättre.

Den nya vardagen är utmanande för vilken familj och förälder som helst just nu. Många känner att de inte räcker till. Det är inte ett enkelt pussel att få allt från jobb och skola till mat och vardag att gå ihop i en hållbar ekvation.

Det gäller att minnas att du inte är ensam i din föräldraångest just nu. Och det gäller att minnas att du gör mycket rätt och bra just nu.

I kväll efter att barnen "lagt sig" har du möjlighet att chatta med andra föräldrar om ditt nya livsläge och vädra känslor, anonymt utan skam.

Vi hoppas också på praktiska tips och råd som kan hjälpa alla familjer i det dagliga isolationslivet.

I chatten på svenska.yle.fi/chat kan vem som helst med ett Yle-konto ställa en fråga om hur man ska fixa familjevardagen under rådande undantagsförhållanden.

Med oss har vi kommunikatören och trebarnsmamman Linn Jung, läsambassadören, modersmålsläraren och trebarnsmamman Amanda Audas-Kass och kommunikationsplaneraren på Snellmans samt tidigare mångåriga Yle Sporten-medarbetaren och tvåbarnspappan Antti Koivukangas.

Linn Jung.
Bildtext Linn Jung driver också en av Svenskfinlands största bloggar.
Bild: YLE / Ann-Catrin Granroth
Antti Koivukangas
Bildtext Antti Koivukangas har ett lång förflutet på Yle Sporten och är välkänd för den finlandssvenska publiken.
Bild: YLE
Amanda Audas-Kass står mellan bokhyllor i ett bibliotek och tittar in i kameran och ler.
Bildtext Amanda Audas-Kass driver också en populär blogg där hon skriver om sin familjs vardag,
Bild: Yle/Markus Bergfors

Chatten har varit och farit men du kan läsa ett utdrag av vad som skrevs här!

Diskussion om artikeln