Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Trump angriper WHO, de papperslösa är utsatta i coronatider och regeringen fortsätter ramförhandlingarna

Från 2020
President Donald Trump får hård kritik för sitt beslut att sparka spionorganisationernas generalinspektör som avslöjade klagomål om presidentens berömda Ukraina-samtal.
Bildtext Under sin presskonferens i natt finsk tid lät president Trump förstå att WHO “missade stort” och inte lyckades identifiera hotet från coronaviruset tillräckligt tidigt.
Bild: /All Over Press

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt

USA:s president Donald Trump går hårt åt världshälsoorganisationen WHO. Under sin presskonferens i natt finsk tid lät Trump förstå att WHO “missade stort” och inte lyckades identifiera hotet från coronaviruset tillräckligt tidigt.

- De borde ha vetat och de kanske visste, sade Trump när han hänvisade till världshälsoorganisationen.

Coronatiderna är speciellt svåra för papperslösa och många människor i samma hushåll ökar riskerna. Vanligtvis brukar papperslösa kunna få vård via Global Clinic runt om i Finland, men kliniken är nu stängd.

I dag fortsätter regeringens ramförhandlingar. För att klara av coronakrisen diskuterar regeringen nu en tilläggsbudget som kommer att uppgå till miljardtals euro. Finansminister Katri Kulmuni uppskattar lånebehovet till över 20 miljarder euro.

Det är ännu möjligt för Finland att snabbt återhämta sig från coronakrisen. Det förutspår Löntagarnas forskningsinstitut. För att prognosen ska bli verklighet krävs det att restriktionerna som nu är i kraft luckras upp senast i juni. Läs det nyaste om coronaviruset här.

Väder

Det är uppehåll och på vidsträckta områden soligt, men också blåsigt. I natt förekommer lokalt regnskurar eller snöbyar.

I landets södra och mellersta delar blir det 10-14 grader. I Lappland +2-8 grader.

Till havs varnas för hårda sydvästliga vindar, upp till 16 m/s.

Diskussion om artikeln