Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ronaldinho frigiven från fängelset mot borgen på knappt 1,5 miljoner euro: "Han var enfaldig"

Från 2020
Uppdaterad 08.04.2020 11:39.
Ronaldinho frigiven från fängelset.
Bildtext Ronaldinho frigiven från fängelset.
Bild: NATHALIA AGUILAR / European Pressphoto Agency EPA

Världens bästa fotbollsspelare anno 2004 och 2005 Ronaldinho hann sitta fängslad i ett paraguayanskt fängelse i 32 dagar innan han frigavs mot borgen i tisdags. Tillsammans med sin bror hade han försökt ta sig in i landet med förfalskade persondokument.

Det var den 6 mars som Ronaldinho och brodern Roberto de Assis Moreira försökte åka till Paraguay med falska dokument.

Brödraparet åkte fast och hotas med fängelse på upp till ett halvt år. Den före detta fotbollsstjärnan – med ett förflutet i bland annat Brasiliens landslag, FC Barcelona och AC Milan – lyckades hosta upp knappt 1,5 miljoner dollar i borgen, vilket var tillräckligt för att domare Gustavo Amarilla skulle släppa iväg bröderna.

Uppgifterna om att Ronaldinho själv betalat borgensumman förvånar eftersom han enligt brasilianska myndigheter knappt har några pengar kvar.

– Det är pengar som han har haft i en utländsk bank, säger Amarilla, enligt Göteborgs-Posten.

Sitter på hotell

Dock är de inte fria att lämna landet – men i stället för att tillbringa tiden på fängelset får de bo på det fyrstjärniga hotellet Palmaroga i huvudstaden Asunción.

Under tiden försöker duons advokater få dem friade.

Ronaldinho frigiven från fängelset.
Bildtext Ronaldinho fri mot stor borgen.
Bild: NATHALIA AGUILAR / European Pressphoto Agency EPA

Vid arresteringen sade Ronaldinho att han inte visste att han gjort sig skyldig till ett brott. Ronaldinhos advokat sade att hans klient varit "enfaldig".

– Domstolen har inte beaktat faktumet att Ronaldinho inte visste att han begick ett brott, eftersom han inte förstod att han fått ett falskt dokument. Han är enfaldig, säger advokaten Adolfo Marin.

Enligt uppgift har Ronaldinho ändå kunnat slappna av lite under den drygt månadslånga fängelsetiden. Han har deltagit i volleybollmatcher och också dragit sitt strå till stacken när hans fängelselag vann en fotbollsturnering.

Ronaldinho fyllde 40 år den 21 mars och "firade" med andra ord jämna år bakom lås och bom. Enligt uppgift visade han upp sitt varumärkesleende när de övriga internerna bakade honom en födelsedagskaka.

Ronaldinho valdes till världens bästa manliga fotbollsspelare 2004 och 2005. I VM 2002 i Japan och Sydkorea var han med i Brasiliens landslag som blev världsmästare.

Källa: Daily Mail.

Diskussion om artikeln