Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Veckoslutsläsning: Kroppens "immunförsvarsmakt", coronans framtid och skotskt slottsprojekt som säljer lord- och ladytitlar

Från 2020
Langerhans
Bildtext Langerhanscellerna är hudens gränsbevakare och en del av immunförsvarets första försvarslinje.
Bild: Henri Salonen

Här kommer lite kvällsläsning för lördagen.

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens ''immunförsvarsmakt'' olika styrkor med olika ansvarsområden, endel defensiva och andra offensiva. Svenska Yles vetenskapsjournalist Marcus Rosenlund förklarar och visar hur kroppens försvarsmakt försvarar oss mot virus.

Svenska Yles kulturredaktörer har funderat på vilka böcker, filmer och låtar som påverkat dem och deras kärlek till konsten. Vad skulle du lyfta fram? Skriv gärna vilken kulturupplevelse som förändrat ditt liv i artikelns kommentarsfält.

Har du någon gång drömt om att få kalla dig lord eller lady? Charles Dixon-Spain driver ett slottsprojekt i skotska högländerna som ger vem som helst möjlighet att bli en skotsk lord eller lady. Det enda du behöver göra är att köpa en plätt mark i Skottland, och din dröm går i uppfyllelse.

Coronaviruset är här för att stanna. Anden har tagit sig ut ur flaskan och kan inte tvingas tillbaka. Men vad har vi att vänta oss av viruset nu? I artikeln får du veta hur experterna ser på virusets framtid.

Till sist vill vi påminna dig om att vi konstant håller koll på coronaläget i Finland och i världen. Här hittar du de senaste uppdateringarna gällande coronavirusets framfart.

Ha en fin kväll!

Diskussion om artikeln