Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Mia och Kasper från FORK: “Separationsångesten kommer senare”

Från 2020
Musikgruppen FORK.
Bildtext FORK har sin sista spelning i ishallen i Helsingfors den 30.9.
Bild: Juha Mustonen

Har FORK undvikit något band när de gjort covers? Vilken är deras favoritshow? Hur ska de fylla tomrummet? Varför böt de namn från Japaner i början av karriären? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till a capella-gruppen FORK.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är FORK.

A capella-gruppen FORK grundades 1996. Gruppen består av Anna Asunta, Mia Hafrén, Jonte Ramsten och Kasper Ramström. De meddelade förra året att de lägger rösterna på hyllan. För tillfället har de paus i avskedsturnén.

FORK har i denna intervjuserie fått frågor av fotbollsspelaren Tim Sparv, programledaren Nicke Aldén, långdistanslöparen Camilla Richardsson, artisten Jakob Norrgård, författaren Ellen Strömberg, artisten Krista Siegfrids, statsvetaren Thomas Karv, studentföreningen Pampasmaffian, artisten och radioprofilen Benny Törnroos och artisten Tika.

Jakob Norrgård
Bildtext Jakob Norrgård från humorgruppen KAJ.
Bild: Yle/Barbro Ahlstedt

Jakob Norrgårds fråga: Hur många avskedsturnéer kan ett band göra? Frågar åt en kompis!

Kasper:
– Det är en mycket bra fråga. Den som vi håller på med är nog vår sista. Men det korrelerar väl nog med hur mycket det finns på bankkontot.

Mia
– Exakt. Så vi hörs om ungefär ett år igen då Kasper.

Tim Sparv.
Bildtext Tim Sparv spelar till vardags i FC Midtjylland.
Bild: imago images / DeFodi / All Over Press

Tim Sparv: Har ni mycket separationsångest nu när ni ska sluta?

Mia
– Vi har alla projekt vi är intresserade av att göra när allt tar slut med FORK. Det vi måste göra är att ha något inprickat i kalendern varje dag, annars kan det lätt uppstå ett ordentligt tomrum som är svårt att fylla.

Kasper
– Jag har inte ännu någon ångest över detta. Att stå på scenen sista gången och säga hejdå kommer att kännas mycket konstigt efter 22 år.

Camilla Richardsson.
Bildtext Camilla Richardsson tränar till vardags i hemstaden Vasa.
Bild: All Over Press

Camilla Richardssons fråga: Vad gör ni efter en spelning?

Mia
– Öppnar en öl och tar det lungt.

Kasper
– Tur att du sade det först. Vi har även förbud på att ge feedback till varandra. Vi märkte i början att det inte var ett lyckat koncept att ge feedback till varandra efter en spelning.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där ger de svar på vilken låt de är nöjdast med, vad de har för planer efter deras sista spelning och varför deras första bandnamn, Japaner, inte alls fungerade i Finland.

Mia och Kasper från FORK: “Separationsångesten kommer senare” - Spela upp på Arenan

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln