Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

From Vega with love – i den andra nostalgikvällen för dig som är över 70 pratar vi om resor och romantik

Från 2020
Uppdaterad 20.04.2020 08:48.
brudpar vid bil på 1960-talet
Bildtext Bröllopsfestligheter år 1969.
Bild: Privat

Onsdagen den 22 april samlar vi igen alla er kring radion som är över 70. Vi kommer att bjuda på nostalgi och trevliga minnen i Yle Vegas specialsändning kl 17.30-21.

I nostalgikvällen har du möjlighet att ta lyssnarna med på din resa och i dina romantiska minnen.

Vart reste man på 50- och 60-talet? Kändes det som ett stort äventyr att ta tåget några hundra kilometer bort? Vad gjorde man på Sverigebåtarna? Vart flög du för första gången? Minns du din första sällskapsresa?

Vi vill också gärna veta hur man uppvaktade den man var förälskad i. Var hittade du din flickvän eller pojkvän? Vilken sång dansade ni till? Hur firade man bröllop för 50, 60, 70 år sedan? Vart åkte ni på bröllopsresa?

Hör av dig före onsdagens sändning via telefon eller via frågeformuläret

Skriv ett minne eller två i fältet nedan. Skriv också dina kontaktuppgifter så kanske vi ringer upp dig i sändningen. Vill du inte bli uppringd så lämnar du bort telefonnumret.

Du kan också ringa till Vegatelefonen 044 - 421 4848. Där hör du en telefonsvarare. Lämna ett meddelande i svararen - berätta kort om det minne du vill dela med dig av och lämna också ditt telefonnummer.

Vi välkomnar alla kring radion på onsdag kväll, men i första hand riktar vi oss nu till alla äldre som är hemma och inte har möjlighet att umgås med vänner och släktingar på grund av rådande läget.

Kvällen är inte tänkt att vara ett musikönskeprogram men vi spelar hela kvällen musik som var populär då 70+:arna var unga.

I Vegastudion sitter på onsdag kväll Camilla Andelin, Peter Fahllund och Henrik Svahn.

Formuläret är inte längre tillgängligt.