Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomi

Postens tidigare vd Heikki Malinen blir ny vd på Outokumpu

Från 2020
En man i svart kostym ler mot kameran. Han står i en korridor där det syns vita bord och grå soffor.
Bildtext Heikki Malinen avgick som Posti Groups vd i oktober efter månader av skarp kritik mot bolaget.
Bild: Jani Saikko / Yle

Heikki Malinen som avgick som vd vid Posti Group efter en kritikstorm i oktober i fjol blir nu vd för stålkoncernen Outokumpu.

Han börjar jobba vid Outokumpu den första maj och tillträder vd-posten den 16 maj. Outokumpus nuvarande vd Roeland Baan lämnar bolaget den 15 maj.

Malinen har suttit i Outokumpus styrelse sedan år 2012. I och med den nya posten är han inte längre styrelsemedlem från och med slutet av april.

– Han har vd-erfarenhet av att jobba i svåra verksamhetsmiljöer och internationell erfarenhet av försäljning och processindustri. Dessutom är Malinens långa medlemskap i Outokumpus styrelse till en fördel i och med att han har kunskap om hur affärsverksamheten fungerar, säger Outokumpus styrelseordförande Kari Jordan i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet säger Malinen att det är en ära att få leda Outokumpu.

– Bolaget är i gott skick, produktionsanläggningarna är i världsklass och personalen är kunnig. Mina åtta år i styrelsen ger mig en stark grund för uppdraget. Jag känner bolaget och dess ledning och är ivrig för att utveckla bolaget, säger Malinen i pressmeddelandet.