Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Amerikansk expert: Toppidrotten kan återupptas om arenorna är tomma och lagen är i karantän

Från 2020
Anthony Fauci sitter på en stol och ser samlad ut.
Bildtext Anthony Fauci är USA:s ledande coronaexpert.
Bild: AOP

Coronavirusutbrottet har lett till att så gott som all idrott ligger nere. Den amerikanska coronaexperten Anthony Fauci ser emellertid möjligheter att återuppta elitidrotten tidigare än väntat. Det finns ett sätt att göra det, säger Fauci.

Anthony Fauci är chef för USA:s nationella institut för allergi- och infektionssjukdomar. Han har blivit en populär figur i USA under coronakrisen då han visat prov på stark integritet och förmåga att förmedla allvarlig information, utan att utlösa panik.

Hans senaste uttalande gör honom än mer populär bland de som lider av sportabstinens.

I en intervju för NBC Sports hävdar Fauci att idrottsevenemang kan göra comeback tidigare än många befarat. För att det ska kunna bli verklighet så kräver det tomma arenor och att lagen är i karantän på hotell.

– Det finns ett sätt att göra det. Inga andra ska vistas på arenorna och lagen ska bo på hotell i närheten. De ska testas varje vecka, man ska se till att de inte smittar varandra eller någon annan. Då kan de spela klart säsongen, säger Fauci.

Han är medveten om att det skulle vara en stor uppoffring för spelarna och de övriga inom lagen att vara i karantän på ett hotell under resten av säsongen.

– Men de kanske är villiga att göra det om alternativet är att inhibera hela säsongen och förlora lönen.

Diskussion om artikeln