Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stallbyte lär inte ske för Sebastian Vettel – nya kontraktet kan bli kortare än tidigare: ”Tror att vi kommer att vara nöjda”

Från 2020
Sebastian Vettel.
Bildtext Sebastian Vettel.
Bild: imago images / HochZwei/ All Over Press

Hur många säsonger till vill Sebastian Vettel köra för Ferrari? Den frågan ska han ta ställning till under de kommande månaderna samtidigt som han inte vill stressa med kontraktsförhandlingarna.

Sebastian Vettel har enligt olika medieuppgifter haft en flytt till McLaren på lut, och den tidigare F1-pampen Bernie Ecclestone har till och med ansett att tysken inte har något att vinna om han stannar i Ferrari.

Det mesta tyder ändå på att han inte kommer att byta arbetsgivare. Vettels kontrakt löper ut efter den här säsongen och han vill inte stressa fram ett nytt, men räknar med ett besked under sommaren.

– Chansen är stor att vi kommer att fatta ett beslut innan den första tävlingen. Som det ser ut blir det inte före juni eller juli, säger Vettel enligt webbplatsen Racefans.

Vettels stallkamrat Charles Leclerc är ett stort framtidsnamn och har ett kontrakt som sträcker sig ända till 2024.

Hur långt blir nästa kontrakt?

Vettel, som har tretton säsonger bakom sig i formel 1, har ofta haft mångåriga kontrakt men nu är han osäker på hur länge han nu vill förbinda sig till stallet.

– Hur kontraktet än blir så tror jag att vi kommer att vara nöjda. Alla kontrakt jag haft tidigare har varit treåriga men nu vet jag inte.

– Jag vet att jag är en av de mer erfarna förarna i formel 1 men inte den äldste, och jag tror inte att det finns någon gräns i det avseendet. Det mesta beror på vad vi känner oss bekväma med, säger Vettel som fyller 33 år i juli.

För Vettels del pågår också diskussioner om en lönesänkning på grund av coronakrisen. Resultatet kommer han ändå inte att tala om i offentligheten.

– Jag har alltid hållit beslut av det här slaget mellan mig själv och stallet. Det kommer att vara likadant även nu, säger han enligt Autosport.