Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit tappar dansk duo – Jari Kurri lyfter fram Peter Regin som en av klubbhistoriens viktigaste spelare: "En exemplarisk kapten"

Från 2020
Peter Regin.
Bildtext Peter Regin representerade Jokerit i fem säsonger.

Danskarna Oliver Lauridsen och Peter Regin spelar inte för Jokerit nästa säsong. Klubbens general manager Jari Kurri sparar inte på lovorden för kapten Regin. "På fem år blev han en av våra betydelsefulla spelare i klubbhistorien", menar Kurri.

KHL-klubben Jokerit meddelade i går att backbjässen Oliver Lauridsen byter klubb, medan man i dag kom ut med att också den mångåriga kaptenen Peter Regin lämnar Helsingforsklubben.

31-åriga Lauridsen anslöt för fyra år sedan och gjorde allt som allt runt 200 matcher i Jokerittröjan.

– Jokerit är en av Europas bästa klubbar och jag kan säga att inte en endaste sekund av min tid här har varit en besvikelse, intygade Lauridsen på Jokerits webbplats.

Centerforwarden Peter Regin spelade för Jokerit i fem säsonger.

Under fyra av dem fungerade han som kapten, vilket var historiskt. 34-åringen var klubbens första utländska kapten genom tiderna.

Det är just ledaregenskaperna som Jokerits general manager Jari Kurri lyfter fram då han tackar Regin, som blivit något av en klubbikon.

– Regin utvecklades på fem år till en av våra mest betydelsefulla spelare i klubbhistorien. Han visade vägen för laget och var en ytterst pålitlig spleare i båda ändorna av rinken, hyllar Kurri.

– Han var en exemplarisk kapten och blev en av fansens största favoriter.

Anfallaren noterades för 61+116=177 på 262 grundseriematcher, vilket gör honom till Jokerits 17:e bästa poängplockare genom tiderna och den främsta under KHL-eran. Därtill spelade Regin 33 slutspelsmatcher, med poängen 5+12=17.

Diskussion om artikeln