Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabbs och Joronens klubbchef vill inte att säsongen slutförs – skjuter ner förslag om att matcher kan spelas på hösten: ”Det är galet”

Från 2020
Simon Skrabb avfyrar kanonen.
Bildtext Simon Skrabbs Brescia ligger sist i Serie A.
Bild: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/All Over Press

17 av 20 klubbar i Serie A uppges vara redo att köra igång ligasäsongen så tidigt som i slutet av maj. Ett förslag som Brescias president inte gillar. Jag tänker inte spela någonstans, säger han.

Fotbollen i Italien har stått stilla sedan den 9 mars, då Serie A var mitt uppe i den 26:e ligaomgången. Planen var först att ligan skulle återupptas i början av april men det tuffa läget i Italien gjorde att det var omöjligt.

Det senaste beskedet är att bollarna kanske kan börja rulla på gräsmattorna igen i slutet av maj. Förhoppningen är att nedstängningen av Italien kan upphöra den 3 maj och efter några veckors träning kan det bli nystart för ligan.

Det finns riktlinjer för testning av spelare, träningar och att spela matcher inför tomma läktare, och 17 av 20 klubbar uppges ha godkänt dessa.

Brescias president Massimo Cellino tänker ändå inte ställa sig bakom förslaget. Cellino som själv testat positivt för covid-19 är allt annat än positiv.

– Jag fick frågan av ligans chef om jag är redo att spela matcher på neutral plan. Jag svarade att jag tänker inte spela någonstans. Säsongen måste ta slut nu, och vi kan verkligen inte spela längre än till 30 juni.

– Jag har hört att man talat om att spela i september och oktober. Det är galet, säger Cellino enligt Football-Italia.

Brescia med Simon Skrabb och Jesse Joronen i laget ligger pyrt till i tabellen. Laget är jumbo och har nio poäng upp till säker mark.

Massimo Cellino applåderar.
Bildtext Massimo Cellino.
Bild: /All Over Press

Klubbägare vill inte att något lag åker ur om Premier League ställs in

I Tyskland talar man också om att återuppta säsongen i maj medan Premier League verkar ha siktet inställt på juni.

Hur det blir med Premier League lär klarna inom kort men om säsongen ställs borde inget lag åka ur ligan anser Brightons ägare Tony Bloom.

– Det skulle vara jättesvårt att flytta ner något lag om säsongen inte spelas klart. En mästare och Europaplatserna kan kanske utses men jag kan inte se att någon skulle rösta för att lagen som nu ligger på nedflyttningsplats ska åka ur, säger han enligt brittiska medier.

Brighton är inblandat i bottenstriden och ligger just nu på 15:e plats, åtta poäng före jumbon Norwich.

Då lagen inte har lika många matcher kvar att spela har ett förslag varit att tabellplaceringarna ska avgöras utgående från ett poängsnitt om säsongen inte kan slutföras.

– Jag kan inte se en situation där ett lag åker ut utgående från poäng per match, säger Bloom.

Diskussion om artikeln