Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Krav på coronavaccin kan bli ett dilemma för tennisstjärnan Novak Djokovic: "Jag vet inte om jag kommer att ändra mig"

Från 2020
Uppdaterad 20.04.2020 13:55.
I februari vann Novak Djokovic grand slam-turneringen Australian Open.
Bildtext I februari vann Novak Djokovic grand slam-turneringen Australian Open.
Bild: EPA-EFE/LUKAS COCH

Tennisvärldsettan Novak Djokovic säger att han är osäker på hur han kommer att agera om ett coronavaccin krävs för att igen få spela tennismatcher.

Tennissäsongen är lagd på is på grund av coronapandemin. En idé som har presenterats är att spelandet kan återupptas då spelarna har vaccinerats mot det härjande coronaviruset. Världsettan Novak Djokovic förhåller sig ändå tveksam till det hela.

– Personligen är jag emot vaccination och skulle inte vilja bli tvingad att vaccinera mig för att kunna resa, skrev serben på söndagen i en Facebookchat.

– Vad händer om vaccinering blir obligatoriskt? Då måste jag fatta ett beslut. Jag har mina egna åsikter i frågan och jag vet inte om jag kommer att ändra mig.

Något vaccin finns ändå ännu inte i sikte och det har spekulerats i att det kommer att ta åtminstone ett år före en vaccinlösning har tagits fram.

Förändringar i tenniskalendern

Det är i allra högsta grad oklart när det igen kan spelas tennisturneringar. Franska mästerskapen, som skulle gå av stapeln i månadsskiftet maj-juni, är framflyttade med fyra månader till september-oktober.

En annan grand slam-turnering, Wimbledon, som skulle börja i slutet av juni, är i sin tur inställd.

Sommar-OS i Tokyo har blivit framflyttat med ett år till sommaren 2021. Årets fjärde grand slam-turnering, US Open, är fortfarande inprickad i kalendern och ska avgöras i början av september.

Källa: Reuters

Rubriken har ändrats måndagen den 20 april klockan 13.55.