Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Benny Törnroos: "Jag skänker min gula kavaj åt Jakob Norrgård när jag blir för tjock"

Från 2020
Uppdaterad 28.04.2020 13:53.
En leende Benny Törnroos
Bildtext Benny Törnroos röst känner de flesta igen från Mumin.
Bild: Yle Bildtjänst/Jussi Nahkuri

Vad är det konstigaste Benny Törnroos ätit? Vad är han stoltast över? Har han ofta nynnat på Muminsången? Vilken är enligt honom den bästa åldern? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till radioprofilen och artisten Benny Törnroos.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är Benny Törnroos.

Benny har en gedigen karriär som radiopratare. På Yle har han arbetat i hela 47 år. Förutom radiopratare så har de flesta av oss även hört honom sjunga i Mumin, det är nämligen Benny som sjunger Muminsången.

Benny har i denna intervjuserie fått frågor av fotbollsspelaren Tim Sparv, programledaren Nicke Aldén, långdistanslöparen Camilla Richardsson, artisten Tika, författaren Ellen Strömberg, artisten Krista Siegfrids, statsvetaren Thomas Karv, studentföreningen Pampasmaffian, artisten Jakob Norrgård och a capella-gruppen FORK.

Krista Siegfrids
Bildtext Krista Siegfrids har flyttat till Nederländerna.
Bild: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu

Krista Siegfrids fråga: Vilken är den bästa åldern och varför?

– Jag försöker alltid leva i nuet, men om jag måste välja så blir det nog ungdomsåren. Det var den första ungdomseran någonsin och man frigjorde sig från föräldrarna på ett helt annat sätt än tidigare. Musiken och kläderna var ju revolutionerande och vi skapade oss en helt ny identitet.

Tim Sparv ser in i kameran.
Bildtext Tim Sparv ser fram emot att få börja spela fotboll igen.
Bild: Yle/Sebastian Backman

Tim Sparvs fråga: Har du någon lärdom till oss ungdomar?

– Jag skrev för länge sen en låt som heter Ingenting Gratis, och det är ett bra råd. Du ska arbeta och vara målmedveten. Vill du bli bra på något så måste du öva i 10 000 timmar.

Jakob Norrgård mellan träd 22.4.,2020 i park på Drumsö.
Bildtext Jakob Norrgård från KAJ.
Bild: Svenska Yle / Lasse Grönroos

Jakob Norrgårds fråga: Den gula kavajen från Fångad av en sång, finns den kvar och hur mycket ska du ha för den?

– Jo den finns kvar, och jag använder den ännu på olika spelningar. Vi säger såhär, om jag går upp i vikt och inte får på kavajen längre, så skänker jag den till dig Jakob.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Benny vad han är stoltast över, vem han helst skulle intervjua och vad det konstigaste han någonsin ätit är.

Benny Törnroos: "Det konstigaste jag har ätit är en gurka" - Spela upp på Arenan

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln