Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sami Kapanen kliver åt sidan – bland nya ägarna i KalPa finns Kimmo Timonen och Teemu Hartikainen

Från 2020
Uppdaterad 22.04.2020 19:46.
Sami Kapanen
Bildtext Sami Kapanen har varit majoritetsägare i KalPa sedan 2003.
Bild: All Over Press / Miikka Jääskeläinen

Ligaklubben KalPa byter huvudägare. Sami Kapanen har sålt sin andel av aktierna till en grupp bestående av elva personer.

Sami Kapanens namn har varit starkt förknippat med KalPa under många år. 2003 köpte han en majoritet av aktierna i moderklubben och utsågs till vd sju år senare.

Han har även varit chefstränare under några säsonger men nu lämnar han klubben helt och hållet. På onsdagen gick klubben ut med att Kapanen sålt sina aktier.

– När jag gick in som ägare i KalPa var planen att säkra framtiden för ishockeyn i Kuopio och få klubben tillbaka till ligan. Nästan två decennier senare kan jag säga att det lyckades.

– KalPa har gett mig så mycket mer än jag kunde föreställa mig när jag investerade i klubben. Under de senaste åren har verksamheten varit stabil och gått i rätt riktning, säger Kapanen på klubbens webbplats.

Ny ägare för klubben blir Savomaan Puolesta Oy som bildats i samband med affären. Bland aktieägarna finns tidigare NHL-proffset Kimmo Timonen, KHL-spelaren Teemu Hartikainen samt KalPas nuvarande vd Toni Saksman och styrelseordförande Mika Sutinen.

Savomaan Puolesta Oy består av sammanlagt elva personer.

– Affären genomföres på Samis initiativ. Det var fint att se att så många valde att gå med i det här projektet där vi inte förväntar oss att få en enda euro tillbaka, säger Mika Sutinen.

Markus Pohjanen valdes till styrelseordförande för det nya bolaget.

– KalPa och Savolax har gett oss så mycket och nu är det vår tur att ge tillbaka, kommenterar han.

Diskussion om artikeln