Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spel på neutral is inte aktuellt i NHL – kommissionären Gary Bettman avslöjade senaste planerna: "Det här är ingen tävling"

Från 2020
Uppdaterad 23.04.2020 10:19.
Gary Bettman talade med media inför NHL:s första finalmatch mellan Pittsburgh och San Jose.
Bildtext Gary Bettman.

Om NHL-säsongen fortsätter så kommer det att ske i NHL-orter. Kommissionären Gary Bettman berättade för Sportsnet att man behöver faciliteter av toppklass, och tre orter uppges vara nära att säkra värdskap för säsongsavslutningen.

Tidigare denna månad lyfte NHL:s vicekommissionär Bill Daly fram möjligheten om att avsluta säsongen i neutrala arenor.

Grand Forks i North Dakota, Manchester i New Hampshire och Saskatoon i Saskatchewan var städer som uppgavs ha visat intresse för att arrangera matcher. Men dessa planer lär inte bli av.

Ligans kommissionär Gary Bettman menar i en intervju med Sportsnet att neutral is inte är ett alternativ.

Orsaken? Man vill ha arenor av toppklass.

– Vi kan inte spela i en liten college-arena i ett mindre samhälle, eftersom att vi behöver allt det som NHL-arenor erbjuder ifall ligan centraliseras.

– Det handlar bland annat om antalet omklädningsrum, teknologin, rinkten, procedurerna och sändningsmöjligheterna, listar Bettman.

Tre favoriter

Ifall säsongsavslutningen koncentreras till några få arenor kan det spelas så mycket som tre matcher per dag i en arena. Det kräver en hög standard på utrymmen, menar Bettman.

I stället siktar man på att välja några NHL-arenor. Enligt Bettman är antalet ännu oklart, men bland annat ESPN uppger att det skulle kunna handla om fyra olika hallar.

Enligt samma källa ligger tre klubbar bäst till i kampen om värdskapet. Det är Carolina Hurricanes, Edmonton Oilers och Minnesota Wild.

– Matchorten kunde vara ett ställe där coronaviruset inte är som värst, och där det finns tillräckligt bra arena och träningsutrymmen, påpekar Bettman.

– Det här är ingen tävling, insatserna är för höga.

NHL-spelarnas självisolering fortsätter till 30 april.

Diskussion om artikeln