Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Hur resonerar regeringen kring de problem som nedstängningen av samhället för med sig? Justitieminister Anna-Maja Henriksson svarade på era frågor

Från 2020
Uppdaterad 24.04.2020 04:49.
Justitieminister Anna-Maja Henriksson i närbild under regeringens presskonferens den 15 april.
Bildtext Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) svarar på publikens frågor om beredskapslagen i Slaget efter tolv i Yle Vega den 24 april. Nu har du möjlighet att ställa din fråga på förhand!
Bild: Lehtikuva

Vi lever i exceptionella tider just nu. Undantagsreglerna inskränker vår vardag och våra liv. Hur resonerar regeringen kring de problem som nedstängningen av samhället för med sig? Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) svarar på era frågor om beredskapslagen i fredagens Slaget efter tolv.

För en dryg månad sedan konstaterades undantagsförhållanden råda i Finland för första gången efter krigen.

Regeringen beslutade att börja tillämpa beredskapslagen som möjliggör ytterst exceptionella åtgärder för att hejda spridningen av coronaviruset. Enligt nuvarande uppgifter är undantagsreglerna i kraft fram till den 13 maj.

Vad innebär beredskapslagen i praktiken? Hur påverkar den mig? Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) svarar på publikens frågor i Slaget efter tolv i dag. Du kan ställa din fråga redan på förhand via formuläret nedan!

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Alternativt kan du ställa din fråga under sändningen som börjar klockan 12.03, genom att ringa numret 0600 11 12 13.

Vänligen notera att enbart frågor gällande beredskapslagen eller undantagstillståndet kommer att besvaras – håll dig gärna alltså till ämnet, så har du större chans att få svar på din fråga.

Slaget efter tolv sänds på vardagar i Yle Vega klockan 12.03. Alla avsnitt finns på Yle Arenan – här hittar du dem.

Diskussion om artikeln