Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uefas beslut om när Europacuperna ska slutföras dröjer: ”Händer saker varje vecka”

Från 2020
Uppdaterad 23.04.2020 18:00.
Liverpool firar CL-titeln.
Bild: Peter Powell / EPA-EFE / All Over Press

Om en dryg månad, den 27 maj, ska Uefa bestämma hur det blir med säsongens Champions League och Europa League. Det beskedet kommer förbundets vicepresident Karl-Erik Nilsson med.

Uefas exekutiva kommitté har idag samlats till videomöte för att diskutera en rad stora frågor. På mötet bestämdes bland annat att damernas EM spelas i juli 2022, men för de europeiska cuperna dröjer beslutet.

Uefas vicepresident Karl-Erik Nilsson säger till Fotbollskanalen att man kommer att vänta till mötet den 27 maj innan man bestämmer hur det blir med Champions League och Europa League.

– Förhoppningen är att de ska kunna slutföras under sommaren, så att man hinner avsluta både den europeiska och nationella säsongen innan man börjar med nästa. Men det är lite för tidigt att säga ännu, det händer saker varje vecka runt om i Europa.

– Även om signalerna ser lite positivare ut så det långt till att vi kan spela fotboll på den här nivån. Därför behöver man ha en rejäl tidsdräkt innan man sätter några deadlines, säger han.

Uefa har bett om att få en rapport från de olika nationsförbunden hur det ser ut med ligaspel och om säsongen kan slutföras som planerat eller inte.

– Ambitionen är att alla ligor ska kunna spelas klart, nu har vi redan fått signaler från Belgien och Skottland att så kommer inte vara fallet.

– Det viktiga är att det blir en sportslig rättvisa kring de platser som ska vara till de europeiska klubbtävlingarna för nästa säsong. Den frågan kommer att lyftas på Uefas möte den 27 maj och det är då det definitiva beskedet kommer att komma, säger Nilsson.

Diskussion om artikeln