Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Corona stoppar inte Musikfestspelen Korsholm – konserterna sänds på nätet

Från 2020
De unga violinisterna Emma Dahl och Albert Sahlström
Bildtext De unga violinisterna Emma Dahl och Albert Sahlström uppträdde på musikfestspelen 2017.
Bild: Johan Hagström / Musikfestspelen Korsholm

Musikfestspelen Korsholm är en av sommarens festivaler som faktiskt kommer att ordnas - men inte på samma sätt som förr. Festspelen kommer att streama konserterna, avgiftsfritt.

Musikfestspelen ordnas 29.7-5.8. Publikrestriktionerna som förbjuder evenemang med över 500 deltagare gäller i det här skedet till den 31.7. Festspelen skulle alltså teoretiskt åtminstone delvis kunna ordnas som vanligt.

Men i år är inte mycket som är som vanligt och också Musikfestspelen antar en ny form. Merparten av konserterna kommer att streamas avgiftsfritt på festspelens webbplats. Där kan man redan nu ta del av en konsert som skulle ha ägt rum i Vasa Stadshus den 15.4, men som i stället streamades från Konserthuset i Stockholm.

Den första i sommarens serie av konserter i Musikfestspelen äger rum den 29.7 och då är det Mellersta Österbottens Kammarorkester som uppträder.

En kvinna utomhus, i bakgrunden en esplanad och ett gult stenhus.
Bildtext Monica Johnson.
Bild: Yle/Roger Källman

I ett pressmeddelande skriver Musikfestspelens verksamhetsledare Monica Johnson att man efter den 1.8 planerar att genomföra ett antal konserter inför publik, om rekommendationerna så tillåter och om publikens och musikernas hälsa kan garanteras.

Diskussion om artikeln