Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Valet att ta in Glenn Lindholm i tränarstaben överraskade Jauhojärvi totalt – glad att fyra tränare anlitades: ”Förbundets linje är att elitidrott och förebilder behövs”

Från 2020
Kommentatorn Sami Jauhojärvi poserar utanför mediecentret i Pyeongchang 2018.
Bildtext Sami Jauhojärvi fungerar som expertkommentator för Yle.

I går gick skidförbundet ut med namnen i landslagets tränarstab. Från fem tränare i fjol är det nu fyra tränare som bär ansvaret. Ny i staben är Glenn Lindholm – ett namn som överraskade Yle Urheilus expert Sami Jauhojärvi. Men inte alls på ett negativt sätt, säger han.

Glenn Lindholm kommer tillsammans med Ville Oksanen att träna damlandslaget. Lindholm berättade i går att han kontaktades redan under världscuphelgen i Lahtis – men att han inte då förstod att det handlade om A-landslaget.

Sami Jauhojärvi säger att valet att ta in Lindholm var intressant och inte något han väntade sig.

– Det kom åtminstone för mig som en total överraskning. Men jag ser det inte alls som ett negativt val. Han har stort erfarenhet av att jobba med unga.

– Flera unga har lyfts upp till landslaget och Lindholm har bra uppfattning om hur man ska utveckla dem, säger Jauhojärvi till Yle Urheilu.

Bra att fyra tränare anlitades

Jauhojärvi menar också att det i Finland inte finns allt för många tränare att välja mellan. Dessutom vill inte alla ta sig an uppgiften.

Han tycker det var bra att förbundet gick in för att ha fyra tränare i stället för fem.

Också med tanke på det rådande ekonomiska läget var det positivt.

– De kunde trots allt anlita fyra tränare. Det berättar att förbundets linje är att både elitidrott och förebilder behövs, kommenterar Jauhojärvi.

Diskussion om artikeln