Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rangers behandling av "King Henrik" fick förre lagkamraten Zuccarello att häpna – kallar klubbens agerande för hårresande: "Det är respektlöst"

Från 2020
Mats Zuccarello klappar Henrik Lundqvist i nacken.
Bildtext Mats Zuccarello och Henrik Lundqvist spelade tillsammans i New York Rangers i flera år.
Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Den norska ishockeyspelaren Mats Zuccarello häpnas av New York Rangers sätt att behandla sin långvarige förstemålvakt Henrik Lundqvist. Hade någon kunnat tro att detta skulle hända honom, frågar sig Zuccarello.

Klubbikonen Henrik Lundqvist har i åratal hört till New York Rangers stöttepelare.

Men den gångna säsongen har varit tuff för 38-åringen. "King Henrik" fick se matcher från läktaren då ryssarna Ilja Sjestorkin och Alexander Georgijev fick förtroende.

Svensken har fortfarande ett år kvar på ett dyrt kontrakt med New York-klubben.

Hans nära vän Mats Zuccarello byttes bort från laget i fjol och har följt med Lundqvists motgångar på distans. 32-åriga Zuccarello säger sig vara chockerad över det som har hänt.

– Om vi med Lundqvist hade lyckats vinna Stanley Cup 2014 (Rangers förlorade finalen), så skulle han vara den störste legendaren i klubbens historia.

– Det är respektlöst. Han börjar bli gammal och de har en annan bra målvakt, men då kunde de ha låtit honom spela de matcher som (Igor) Sjestjorkin inte spelar, tycker norrmannen i en intervju med VG.

Känner igen sig

Zuccarello tycker att klubbledningen har agerat fräckt då de petat Lundqvist en längre tid, för att sedan ställa honom i målet mot ett topplag.

– Det är hårresande att han behandlas på det sättet. Hade någon kunnat tro att det skulle hända Henrik Lundqvist? Ingen.

– Det är tufft för oss andra att se också. Jag har tillbringat fyra år i samma lag som Henke och han är en vinnarskalle, han vill vara bäst oavsett vad det handlar om, sade Rangersstjärnan Mika Zibanejad till SVT häromdagen.

Zuccarello känner igen sig i Lundqvists situation.

Han tvingades som sagt bort från Rangers i fjol. I somras kritade han på ett femårskontrakt med Minnesota Wild.

– Jag hade aldrig trott att det skulle ske mig heller. I mina ögon skulle jag avsluta karriären i Rangers. Det tror jag Henke ville också. Allt skulle bli bra, men så ändrar sig ledningen och då är du inte värd ett skit.