Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Helenius självsäker som bara den: ”Om jag möter Joshua kommer Finland ha en ny världsmästare”

Från 2020
Uppdaterad 27.04.2020 05:22.
Robert Helenius.
Bildtext (Arkivbild) Robert Helenius.
Bild: Lehtikuva

Sedan skrällsegern mot Adam Kownacki har det varit diskussion om Robert Helenius får gå en titelmatch mot Anthony Joshua. Både Helenius team och han själv tror starkt på att den matchen kommer bli av – och ge Finland en ny världsmästare.

För tio år sedan var ålänningen Robert Helenius nära att få boxas om VM-titeln – men då vägrade Wladimir Klitschko, berättade Helenius för en knapp vecka sedan.

Nu kan en ny chans till en titelmatch vara aktuell. Åtminstone om man frågar Helenius.

Efter att han skrällde och knockade obesegrade Adam Kownacki fick Robert Helenius den överraskande titeln ”WBA-guldmästare” (WBA gold champion).

Och sedan den segern har det bara varit snack om en sak – hans önskan att möta britten Anthony Joshua som har hand om fyra tungviktsbälten. Helenius namn lyste ändå med sin frånvaro då de sex namnen på boxare som Joshua vill möta publicerades.

Frågar man Helenius är han ändå övertygad om att en match mot Joshua skulle leda till att en ny finländsk världsmästare skrivs in i historieböckerna.

– Om jag möter Joshua betyder det att Finland kommer ha en ny världsmästare, säger Helenius i en intervju med boxingscene.com.

"Det kommer bli väldigt tyst"

– Jag tror att det skulle vara en intressant match. Det skulle gå bra för mig. Jag har sparrat med honom så jag vet en del om honom. Han är en bra kille och jag tycker mycket om honom – men han står i vägen för min titel så jag måste slå honom.

Även Helenius manager och hans rådgivare anser att en match mot Joshua kommer att bli av – och leda till en ny skräll.

– Han chockade supportrarna i USA då han knockade Kownacki, och han kommer chocka fans över hela världen när han slår Joshua, säger Markus Sundman enligt webbplatsen.

Helenius menar att han kan ta sig an Joshua var som helst i Storbritannien – stämningen kommer att vara den samma som under skrällen mot Kownacki.

– Det skulle vara buande och sådant i början. Sen, ju längre kampen lider, kommer det att bli väldigt tyst.

Finland har genom tiderna bara haft en världsmästare i proffsringen i boxning – Eva Wahlström hade hand om VM-bältet i knappa fem år.

Diskussion om artikeln