Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Vi är bestörta” – Evertons anfallare ordnade hemmafest trots restriktionerna

Från 2020
Moise Kean.
Bildtext Moise Kean har spelat en säsong i Everton-tröjan.
Bild: /All Over Press

Brittiska medier skriver att Evertons Moise Kean har arrangerat en fest hemma hos sig – trots klubbens och myndigheternas restriktioner. Anfallaren publicerade videobilder på sociala medier – och i ett uttalande säger Everton sig vara ”bestörta” över det ”oacceptabla” agerandet.

Everton säger sig tydligt ha förmedlat de restriktioner och råd som gäller i detta läge för både spelare och personal, enligt bland annat The Guardian som citerar uttalandet.

– Vi var bestörta över att höra att en av våra spelare har ignorerat restriktionerna och klubbens policy när det kommer till coronakrisen. Klubben har starkt uttryckt sin besvikelse till spelaren och gjort klart för honom att sådant agerande är totalt oacceptabelt.

Enligt tidningen Daily Star ska Moise Kean ha delat videobilderna, som tidningen sett, i en privat Snapchat-grupp och skrivit ”quarantine clean” i samband med videon.

Nu väntar disciplinära åtgärder från klubben och enligt tidningen kan anfallaren få stora böter för sitt tilltag.

Italienaren Kean flyttade från Juventus till Everton inför den här säsongen men har inte lyckats i sin nya klubb som förväntat.

Everton-spelaren är inte den första av Premier League-spelarna att göra bort sig och bryta mot restriktionerna. Enligt BBC väntar även Manchester City-spelaren Kyle Walker på straff efter att han också arrangerade en fest.

Källor: The Guardian, BBC, Daily Star

Diskussion om artikeln