Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Gaturallyn och folksamlingar sysselsatte polisen i helgen – i Seinäjoki greps två personer

Från 2020
Polis på Storgatan i Jakobstad.
Bildtext Arkivbild.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

Precis som polisen befarade har unga vuxna samlat till gaturallyn och bilmöten under helgen. Polisen har fått gripa in för att skingra folksamlingar i Kust-Österbotten. I Seinäjoki gick en samling över styr och två personer greps.

Polisen har skingrat bilträffar

Unga vuxna har samlats till bilträffar under helgen och sysselsatt polisen som blivit tvugna att rycka ut för att skingra samlingarna, bland annat på en parkeringsplats i Närpes.

Inför helgen gick polisen i Österbotten ut med ett pressmeddelande där det bland annat stod att sammankomster för tillfället är förbjudna och att den som bryter mot detta kan bli misstänkt för brott.

Läget i Kust-Österbotten har ändå inte vara alarmerande och några allvarligare incidenter har inte rapporterats säger man på polisens sambandscentral.

Gripanden och beslagtagen megafon i Seinäjoki

I Seinäjoki gick däremot en en samling på en parkeringsplats över styr under natten till söndag. De samlade störde omgivningen med hög musik, tutande och megafon.

Polisen beslagtog megafonen och uppmanade bilisterna att skingra sig. En person vägrade att följa polisens uppmaning och blev därför gripen. Ytterligare en person greps och flera personer blev bötfällda för störande beteende och vägran att följa polisens uppmaningar.

Diskussion om artikeln