Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronakrisen fick tyske tennisstjärnan att byta bransch – jobbar nu i matbutik: "Kollar att det finns tillräckligt med korv och ost"

Från 2020
Uppdaterad 26.04.2020 19:23.
Kevin Krawietz slår en tennisboll.
Bildtext Kevin Krawietz.
Bild: imago images/Beautiful Sports/ All Over Press

Den tyske dubbelstjärnan Kevin Krawietz har en längre tid hoppats på att få testa ett "normalt jobb" vid sidan om proffstennisen. När coronakrisen stoppade idrotten passar han på. "Jag har haft lyxen att göra min hobby till ett jobb", säger 28-åringen.

Den tyska tennisspelaren Kevin Krawietz vann i fjol dubbelturneringen i Franska öppna tillsammans med Andreas Mies och hittas för tillfället på plats 13 på dubbelrankningen. Sammanlagt har han tjänat över en miljon amerikanska dollar under tenniskarriären.

Då coronapandemin stoppade all idrott fick Krawietz chansen att pröva på något han har tänkt på en längre tid. Ett normalt jobb.

För Der Spiegel (bakom betalmur) berättar 28-åringen om sin nya vardag i en matbutik i München.

– Jag fyller hyllorna tillsammans med en kollega. Jag kollar att det finns tillräckligt med korv och ost. Jag tömmer kartonger och förra veckan desinficerade jag kundvagnarna.

Tysken berättar att han får en månadslön på 450 euro för arbetet. Än så länge har han inte tillåtelse att arbeta vid en kassa.

Krawietz förklarar för tidningen att han lärt sig mycket under veckorna i matbutiken. Att testa på ett "normalt jobb" har intresserat honom en längre tid.

– Corona gav mig möjligheten.

– Mina kollegor stiger ibland upp klockan fem på morgonen för att vara i butiken och fylla hyllor vid halv sex. Jag har haft lyxen att göra min hobby till ett jobb.

Krawietz har som bäst varit sjua på världsrankningen i dubbel.

Diskussion om artikeln