Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

MarkkinointiAkatemia ger anställd varning för att ha utnyttjat företagets koppling till statsministern i sin marknadsföring

Från 2020
Uppdaterad 27.04.2020 13:31.
Kuvassa on Sanna Marin.
Bildtext Sanna Marin: Det är ytterst beklagligt
Bild: Silja Viitala / Yle

Tammerforsföretaget MarkkinointiAkatemia, där statsminister Sanna Marins (Sdp) partner är kommunikationschef, har gett en av sina anställda en varning för att hen ska ha utnyttjat kopplingen till Marin i marknadsföringen av bolagets tjänster.

Förra veckan kom det fram att MarkkinointiAkatemia i försök att skaffa kunder påpekat att bolagets kommunikationschef Markus Räikkönen är sambo med statsministern.

I morse meddelade bolaget att man undersökt fallet och att man gett en av de anställda en varning. Hen har också flyttats till andra uppgifter.

- Vi godkänner under inga omständigheter sådana här osakliga argument i vår marknadsföring, säger bolagets vd Mikko Pulkkila. Nu utreder vi vår kommunikation och marknadsföring och för vid behov ytterligare diskussioner med vår personal.

Sanna Marin beklagar det inträffade

MarkkinointiAkatemia MAK Oy grundades 2013 i Tammerfors. Bolaget sysselsätter 100 personer i Tammerfors, Helsingfors och Åbo.

Det erbjuder företag tjänster för reklam på sociala medier, och har också lovat hjälpa sina kunder med ansökningar om coronastöd av Business Finland.

MarkkinointiAkatemia hör själv till de bolag som beviljats stöd. Den upplysningen kom Sanna Marin själv med på Twitter förra veckan.

Tidningen Talouselämä rapporterade i torsdags att MarkkinointiAkatemia i sin marknadsföring av coronastödtjänster påpekat att det är Markus Räikkönen som drar stödprojektet, och att han är statsministerns make.

Formuleringen hade ingått i epost-kommunikationen med en enskild kund.

Statsminister Marin säger att fallet är ytterst beklagligt både för henne själv och hennes partner.

Diskussion om artikeln