Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Allt fler Premier League-spelare uppges vara skeptiska till att fortsätta säsongen – chefsläkaren vädjar: "Vänta till september"

Från 2020
Uppdaterad 29.04.2020 21:13.
Arsenal har släppt in ett mål.
Bild: /All Over Press

Förhoppningarna hos Premier League är att fortsätta säsongen i juni. Men många gillar inte planerna. Chefsläkare, experter och även spelare är kritiska.

Av de europeiska högstaligorna i fotboll har man i Nederländerna och Frankrike kastat in handduken. Också i Belgien uppges man vara nära samma beslut.

Men i till exempel Tyskland hoppas man kunna återuppta säsongen redan i maj.

Också de engelska proffsligorna vill köra igång snart.

På fredag samlas PL-klubbarna åter till förhandlingar. Den senaste tiden har det ryktats om att man strävar efter att spela matcher igen i juni.

Detta väcker kritik.

Den förre Manchester United-stjärnan Gary Neville, numera Sky Sports fotbollsexpert, menar att man inte ens skulle diskutera en start i juni om man verkligen prioriterade hälsan högst.

– Till vilket pris är vi villiga att skynda i gång fotbollen? Om det här inte var ett ekonomiskt beslut skulle det inte spelas fotboll på flera månader, säger han till tv-kanalen.

Chefsläkaren: "Världen är inte redo för tävlingsfotboll"

Michel d'Hooghe är ordförande för Fifas medicinska kommitté och gillar inte heller snacket om en säsongsfortsättning.

– Det behövs mer tålamod. Det här handlar om liv eller död. Världen är inte redo för tävlingsfotboll, även om jag hoppas att det ändras snabbt, säger belgaren enligt Sky Sports.

Chefsläkaren vill inte se någon tävlingsfotboll på sommaren. I stället borde man vänta ända till september.

– Det här är den mest dramatiska situationen vi har upplevt sedan andra världskriget. Vi får inte underskatta det här utan vi måste vara realistiska. Fotboll är en kontaktsport och kan bara spelas när kontakt tillåts igen.

Spelarna tveksamma

Ett växande antal Premier League-spelare uppges vara negativt inställda till att fortsätta Premier League-säsongen. Det uppger källor till ESPN.

Över 20 000 personer har dött av covid-19 i Storbritannien.

– Många spelare känner sig väldigt obekväma med att återuppta säsongen, berättar en källa.

– Ligan kommer att ta situationen seriöst först när någon i en klubb dör. I framtiden kommer vi att se tillbaka på denna tid med en känsla av sorg.

Diskussion om artikeln