Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekräftat: Hockeyförbundet ger Kiekko-Espoo plats i Mestis

Från 2020
Bluesanhängare i hemmaarenan under lagets sista ligamatch våren 2016.
Bildtext Bluesanhängare i hemmaarenan under lagets sista ligamatch våren 2016.
Bild: Tomi Natri/All Over Press

Kiekko-Espoo är klar för sin första säsong i Mestis. Hockeyklubben, som under de två senaste vintrarna har spelat i Finlandsserien, får ta klivet upp efter att ha ansökt om en plats och hockeyförbundets licenskommitté godkänt den.

Nu är det slutspekulerat. Kiekko-Espoo tar, precis som väntat, klivet upp till Mestis. För tre veckor sedan meddelade hockeyförbundet att två lag, Kiekko-Espoo och FPS, ansökt om två tillgängliga platser i Mestis.

På torsdagen kom bekräftelsen att Kiekko-Espoo tilldelats en licens.

Beträffande FPS konstaterade kommittén att den inte hade förutsättningar att fatta beslut.

En elastisk sarg är ett krav på att få spela i Mestis och en sådan har saknats i Forssahallen. Forssan Lehti skriver att lokalpolitikerna sedan i måndags är överens om att investera över 100 000 euro i en elastisk sarg.

Välkända ägare

Kiekko-Espoo tog över som Esbohockeyns flaggskepp hösten 2018. Blues ligasejour tog slut våren 2016 då laget gick i konkurs och efterträdaren Espoo United höll sig bara levande i två Mestissäsonger (2016–18).

Det är en rad hockeyprofiler med rötterna i Esbo som ligger bakom Kiekko-Espoos satsning.

Till ägarna hör Tomi Sallinen, Jere Sallinen, Jani Lajunen, Ville Lajunen, Veli-Matti Savinainen, Mikko Koskinen, Mikko Lehtonen, Toni Kähkönen, Arto Laatikainen och Matti Järvinen.

Diskussion om artikeln