Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kölnspelare kritisk till klubbens beslut att fortsätta träna – vittnar om smittade som varit i kontakt med truppen: "Underligt att allt bara fortsätter"

Från 2020
Birger Verstraete håller i en tröja.
Bildtext Birger Verstraete gillar inte Bundesligans förhoppningar om att fortsätta serien snart.
Bild: imago images/Eduard Bopp/ All Over Press

Inom Bundesligaklubben FC Köln finns tre coronasmittade personer, men ändå tänker klubben fortsätta att träna. Mittfältaren Birger Verstraete är ytterst kritisk till beslutet.

Bundesliga hoppas på att återuppta säsongen inom en nära framtid och därför testar klubbarna aktivt spelare och personal för coronaviruset.

De flesta lagen har inte rapporterat om sina testresultat, men FC Köln berättade att tre personer inom klubben testat positivt.

Enligt Köln hade denna trio ändå inte varit i kontakt med den övriga truppen och därför tänker man fortsätta att träna i små grupper nästa vecka.

Men Kölnmittfältaren Birger Verstraete gillar inte klubbens planer. Enligt honom är det "lite bisarrt" att bara de tre smittade försattes i två veckors karantän.

– För tillfället är fotbollen inte så viktig. Jag har sett bilder från intensivvården och nu är viruset nära oss. Det är underligt att allt bara fortsätter, säger Birger Verstraete till den belgiska tv-kanalen VTM.

Har de smittade haft kontakt med truppen?

Enligt Kölns pressmeddelande ska de smittade inte ha varit i kontakt med truppen. Klubben gick inte ut med några namn, men enligt Bild ska det handla om två spelare och en fysioterapeut.

Men Verstraete tycker att uttalandet inte är korrekt.

– Fysioterapeuten har behandlat mig och andra spelare i veckor. Och med en av de två spelarna i fråga gjorde jag parövningar på gymmet på torsdagen, berättar belgaren.

Mittfältaren tycker att det är naivt att försöka fortsätta ligan så snabbt som möjligt.

– Det här är inte bara problematiskt för spelarna. Hemma har jag min hjärtsjuka flickvän och många spelare har barn.

– Det här är saker som är viktigare. Alla måste vara friska då vi börjar spela fotboll igen.

Diskussion om artikeln