Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Bokserien Twilight får fortsättning – succéförfattaren lät fansen vänta i tio år

Från 2020
Författaren Stephenie Meyer ler och tittar in i kameran.
Bildtext Författaren Stephenie Meyer har meddelat att bokserien Twilight fortsätter. En ny bok med titeln Midnight Sun släpps i augusti.
Bild: All Over Press

Goda nyheter för alla fans av Twilight! Stephenie Meyer avslöjar att hon släpper en ny bok om Edward och Bellas kärlekshistoria. Boken heter Midnight Sun och är skriven ur Edwards perspektiv i stället för Bellas som de tidigare.

Stephenie Meyer gjorde alla Twilightfans överlyckliga då hon släppte nyheten om boken Midnight Sun under måndagen. Boken är en slags prolog där fansen får läsa om den berömda kärlekshistorian ur vampyren Edward Cullens perspektiv. Fansen får också bekanta sig med Edwards liv före kärleken Bella Swan.

Boken ges ut av Little, Brown and Company och förlaget beskriver boken som en ny och mörkare version. Midnight Sun kommer ut den fjärde augusti 2020.

Meyers böcker i serien Twilight är Twilight (2005), New Moon (2006), Eclipse (2007) och Breaking Dawn (2008). Över 100 miljoner exemplar av böckerna har sålts och de gjordes också till fem succéfilmer som utkom mellan 2008 och 2012.

Två personer står vid ett träd och tittar åt sidan.
Bildtext Bokserien blev verklighet också på filmduken. Bild från sista filmen från 2012: Breaking Dawn Part 2.
Bild: Nordisk Film

– Jag hoppas att den nya boken är en välkommen distraktion under coronaviruspandemin. Jag var inte säker om det var rätt tid för att publicera boken, men flera av er har väntat så länge och det kändes inte rätt att låta er vänta längre, säger författaren i en intervju med ABC.

Författaren meddelade redan i slutet av 2008 att hon hade som avsikt att skriva en bok ur Edwards perspektiv och sade redan då att den skulle få titeln Midnight Sun. Ett utkast av boken läckte ut på nätet tre år senare och det resulterade i att Meyer tog en paus i skrivandet.

Källa: Reuters, ABC

Diskussion om artikeln