Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit förstärker truppen med NHL-meriterad målvakt – har följt svensken Anders Lindbäck i flera år

Från 2020
Anders Lindbäck.
Bildtext Anders Lindbäck spelade för Torpedo säsongen 2019/2020.
Bild: /All Over Press

Jokerit har tecknat ett ettårigt kontrakt med Anders Lindbäck. Jokerit har haft upp ögonen för Lindbäck en tid. I fjol spelade han sin första säsong i KHL. Jag beundrade Jokerits spelstil, säger svensken som är glad att representera en finländsk klubb igen.

Den gångna säsongen spelade Anders Lindbäck 36 matcher för den ryska klubben Torpedo Nizjnij Novgorod. Den första säsongen i KHL för svensken resulterade i en räddningsprocent på 92,3.

Nu får den första lyckade säsongen i KHL fortsättning, men i ny klubb.

Jokerit meddelar på sin webbplats att de tecknat ett kontrakt med svensken som täcker nästa säsong.

– Lindbäcks namn har varit ett alternativ i flera år då vi har kartlagt möjliga målvakter till klubben. Vi har följt honom länge och det är fint att äntligen få med honom i truppen, kommenterar Jokerits GM Jari Kurri.

"Stark trupp på fötterna"

För Lindbäck blir Jokerit den andra finländska klubben han representerar under karriären. Under NHL:s lockoutsäsong 2012/13 spelade han nämligen för Ilves och en flytt till en finländsk klubb kändes som ett bra val också nu.

Inte minst tack vare de prestationer klubben visade upp i fjol.

– Jag beundrade stort den spelstil som Jokerit visade upp i fjol. Jag är säker på att vi har en otroligt stark trupp på fötterna också kommande säsong. Jag är verkligt glad över den här möjligheten, säger Lindbäck.

Lindbäck skickade också en hälsning via klubbens Instagram.

– Jag ser framemot att göra något stort nästa säsong, säger han i videon.

Under sin karriär har 32-åriga Lindbäck spelat åtta säsonger i NHL där han representerat fem klubbar: Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Buffalo Sabres och Arizona Coyotes.

Totalt blev det 130 matcher i NHL innan han styrde stegen till Schweiz och därifrån vidare till KHL inför den gångna säsongen.

Diskussion om artikeln