Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Merkel ger tummen upp för spel i Bundesliga – ligaspelet återupptas i maj

Från 2020
Uppdaterad 06.05.2020 18:03.
Lukas Hradecky boxar ut en boll
Bildtext Bayer Leverkusen-målvakten Lukas Hradecky får snart återgå till ligamatcherna.
Bild: /All Over Press

Tysklands ledare Angela Merkel ger grönt ljus för spel i Bundesliga. Från och med andra halvan av maj kommer den tyska ligafotbollen att starta igen – utan publik.

I mitten av mars satte coronaviruset stopp för så gott som all fotboll världen över.

I maj verkar det som att åtminstone en av de stora ligorna i Europa kommer i gång. I tisdags rapporterade nyhetsbyrån Reuters att Bundesliga kan starta nästa vecka.

I dag gav förbundskanslern Angela Merkel grönt ljus för spel från och med andra halvan av maj efter en videokonferens med ledarna för de tyska delstaterna. Det betyder att man spelar ligafotboll i Tyskland igen den 15 maj eller den 22 maj.

Matcherna kommer att spelas enligt strikta säkerhetsarrangemang och utan åskådare.

Enligt Reuters kommer den tyska ligaföreningen att hålla ett möte med sina 36 medlemsklubbar i de två högsta serierna på torsdag. Efter det lär mer information om hur och när Bundesliga återupptas att komma.

I Tyskland har fotbollslagen tränat i små grupper sedan mitten av april. Spelare och funktionärer testas regelbundet och totalt har tio fall av coronasmittor påträffats.

Tills vidare har fotbollsligorna i Portugal, Ungern och Polen meddelat att landets serier återuppstartas igen i slutet av maj.

18.03: Rubriken och artikeln uppdaterad efter Merkels möte med ledarna för delstaterna.