Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrev kränkande kommentarer om kvinnor i privat chatt – nu får NHL-spelaren Brendan Leipsic sparken

Från 2020
Brendan Leipsic skrinnar utan hjälm.
Bildtext Brendan Leipsic har gjort sitt i Washingtontröjan.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

NHL-spelaren Brednan Leipsic hamnade i blåsväder efter sexistiska meddelanden i en privat gruppchatt. Nu meddelar hans klubb Washington Capitals att man vill bli av med honom.

Häromdagen avslöjades det att Capitalsanfallaren Leipsic kallat kvinnor för "feta" och "grisar" i en privat chattgrupp på Instagram. En del av kommentarerna var riktade till andra NHL-spelares fruar.

Leipsic bad om ursäkt och skyllde på att chatten blivit hackad.

– I går blev en av mina vänners Instagram-konto hackat och en person började sprida bilder från en privat chatt som jag är del av. Jag inser hur opassande och stötande det är och ber om ursäkt för mitt beteende, sade 25-åringen bland annat.

Men det räcker inte för hans klubb Washington Capitals, som på fredagen meddelade att man inte vill se Leipsic i laget längre.

Klubben startade tidigare en utredning mot Leipsic och meddelar nu att man satt upp spelaren på waiver-listan, vilket betyder att andra lag kan nappa honom.

– Washington har satt upp Brendan Leipsic på waivers med syfte att bryta hans kontrakt, skrev klubben.

En av de utsatta: "Vidrigt"

Winnipeg Sun har talat med en av kvinnorna som hängdes ut i chatten. 24-åriga Chloe Giesbrecht hoppas Leipsics och andra chattmedlemmars karriärer kraschar.

– Det var så vidrigt. Det de skrev om mig var illa, men jag känner med dem som fick sitt namn nämnt flera gånger och sin vikt kommenterad.

I chatten fanns också bland annat AHL-spelaren Jack Rodewald.

– Det krossar ens hjärta. När man ser hockey på tv signerar spelarna klubbor och ställer upp på bilder, men vad gör de vid sidan av?

– De ska vara förebilder, och det här är den exakta motsatsen. Det är precis tvärtom mot hur man vill att ens son ska bli, säger Giesbrecht.

Diskussion om artikeln