Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlands största handbollsturnering Sjundeå Cup ställs in: ”Det är med tunga sinnen vi har fattat beslutet”

Från 2020
Sjundeå Cup 2015
Bild: Yle/Lucas Dahlström

Sjundeå Cup brukar avsluta handbollssäsongen men i år kommer turneringen inte att spelas. Arrangörsföreningen Sjundeå IF undersökte möjligheten att flytta turneringen till augusti men nu har man valt att ställa in.

På våren riktas alltid handbollsfolkets blickar mot Sjundeå. Hundratals spelare drar på sig matchkläderna en sista gång då säsongen kulminerar med Finlands största handbollsturnering Sjundeå Cup.

Årets turnering var ursprungligen inprickad för helgen 15 – 17 maj men på grund av coronaviruset gick den inte att genomföra. Arrangörsföreningen Sjundeå IF utredde möjligheten att kunna arrangera turneringen i augusti men nu har man valt att ställa in.

– Det är med tunga sinnen vi har fattat beslutet men det är det enda rätta i rådande situation, skriver tävlingsledaren Mia Westerlund på Sjundeå IF:s webbplats.

Enligt regeringens riktlinjer är stora offentliga tillställningar med över 500 deltagare förbjuda till slutet av juli.

Idrottstävlingar och serier ska ändå få ordnas med specialarrangemang och regeringen kommer att göra en ny bedömning före utgången av juni.

– Vi kan tyvärr inte vänta så länge på en bekräftelse att turneringen kan ordnas och därför har vi valt att i stället rikta blickarna mot Sjundeå Cup 2021.

– För oss är våra deltagare och att få spela och fira Sjundeå Cup utan orosmoln det viktigaste, skriver Westerlund.

Nästa års Sjundeå Cup kommer att spelas mellan den 28 och 30 maj.

Diskussion om artikeln