Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Mirella: Finalist i MGP 2020

Från 2020
Uppdaterad 13.05.2020 09:42.
Mirella lutar mot ett staket och ler mot kameran
Bildtext Mirella Roininen.
Bild: Vierula Photography

Mirella Roininen är en av de tio utvalda artisterna till årets MGP-final, som sänds den 10 oktober 2020 på Yle Fem och Yle Arenan.

Mirella Roininen - "Landet ingenstans"

Mirella har tidigare deltagit som dansare i MGP, men tog steget att söka som artist efter att hon fått positiv feedback då hon uppträdde med karaoke på CAMP MGP 2018. Efter det började Mirella sakta men säkert skriva på sin låt och tog mod till sig att söka nu eftersom det är sista året hon kan vara med.

Mirella är 15 år och bor i Vanda.

Låten “Landet ingenstans” handlar om frågor och känslor unga människor kan ha. Mirella går på sånglektioner och har tidigare uppträtt på olika konserter med hennes musikinstitut.

Om Mirella skulle få lära sig vad som helst, utan gränser, skulle hon vilja kunna flyga! Hon skulle då vilja flyga och hälsa på sin mommo. Hennes högsta dröm är att i framtiden flytta till sverige och göra musik.

Mirella trodde att hon skulle bli uppringd av hennes moster då Märta ringde för att berätta att hon kommit med i MGP 2020!

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Yle.

Du hittar oss här:
MGP på Yle Arenan

Följ oss på sociala medier!
Instagram: @ylemgp #ylemgp #mgpfinland #mgp2020
TikTok: @ylemgp
Facebook:ylemgp