Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Grattis till studenten 2020 - här är vårens studenter!

Från 2020
Uppdaterad 29.08.2020 09:50.
Illustration av en manlig och en kvinnlig student i somrigt landskap.
Bild: Miro Johansson / Yle

I dag den 12 maj 2020 får gymnasierna veta vem som blir student i vår. Vi publicerar namnen på de som blir student från något av de 37 svenskspråkiga gymnasierna våren 2020. Svenska Yle gratulerar!

Våren 2020 har varit alldeles exeptionell för de som ska ta studenten. Realproven avlades på en vecka istället för två, abiturienterna har inte fått fira att skrivningarna är över och många har inget sommarjobb som väntar. Dimissionsfesterna har skjutits upp och studentkaffen har ställts in. Samtidigt är resultatet i studentskrivningarna viktigare än någonsin eftersom studentbetyget nu är det som påverkar chanserna att få en studieplats allra mest.

Alla traditioner har ändå inte skrotats och vår publicering av de närmare 2000 svenskspråkiga studenternas namn är en av dem.

Så hittar du din student

Du kan filtrera studentlistorna per kommun. Listorna är sorterade i alfabetisk ordning enligt studentens namn. Det går också att göra sökningar på studenternas för- eller efternamn eller på skolans namn. Med på listan finns bara personer som har gett sitt tillstånd till att få namnet publicerat.

Studenter som har avlagt dubbelexamen listas som studenter under det gymnasium där de har skrivit studenten. Vi publicerar namnen på alla som avlagt yrkesexamen i början av juni. Dubbelexaminanderna finns med både bland studenterna och bland de som avlagt en yrkesexamina under skolåret 2019-2020.

Namnen på studenterna från landets alla gymnasier hittar du här (på finska).

Diskussion om artikeln