Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Interstjärnan Christian Eriksen blev utan boende då Italien stängdes ned – bor på träningsanläggningen: "Har sprungit runt i en parkeringshall"

Från 2020
Christian Eriksen ser allvarlig ut.
Bildtext Christian Eriksen skrev på för Inter i januari och har hunnit spela i fyra matcher för klubben.
Bild: /All Over Press

Inters nya mittfältsstjärna Christian Eriksen höll på att söka boende då coronaviruset slog till ordentligt i Italien. I stället fick han flytta in på klubbens träningsanläggning och har sedan dess hållit formen uppe i en parkeringshall.

Den danska mittfältsvirtuosen Christian Eriksen värvades till Inter och Serie A från Tottenham i januari tidigare i år.

Eriksen flyttade inledningsvis in på ett hotell i Milano och hann inte finna sig ett hem förrän coronaviruset slog till på allvar i Italien. Hotellet stängde snart därefter och Eriksen tvingades flytta till klubbens träningsanläggning Pinetina.

– Jag funderade på att fråga Romelu Lukaku eller Ashley Young om jag kunde sova på deras soffa, men de var tvungna att ta hand om sina familjer. Och att sova på någon annans soffa i fjorton dagar är alldeles för länge, säger Eriksen till The Sun.

I stället fick Eriksen bo på träningsanläggningen med en kock och fem andra personalmedlemmar som bodde där för att skydda sina familjer.

Svårt att tala med polisen

Danskens vardag på träningsanläggningen har styrts av tränings- och kostscheman som klubben levererat.

Boendet till trots har 28-åringen inte rört en fotboll. Eriksens träningsmiljö har i stället bland annat utgjorts av en parkeringshall.

– Jag har sprungit runt i en parkeringshall, 35 meter fram och tillbaka hela tiden. Jag har inte rört en boll på sju veckor, det är min längsta period utan fotboll i livet och jag börjar verkligen att sakna det.

Eriksen berättar också för tidningen om ett butiksbesök där han stötte på problem.

– Polisen stannade mig och jag var tvungen att förklara på min knackiga italienska vad jag höll på med, vart jag var på väg och vad jag skulle göra.

– Vi ska inte klaga, i och med att många har det värre, men det här är så annorlunda jämfört med vad vi är vana med.

Över 30 000 personer har dött av coronaviruset i Italien.