Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Farmarligan AHL kastar in handduken – försöker inte slutföra säsongen: ”Tacksamma för allt stöd från NHL”

Från 2020
Markus Hännikäinen i farten för Cleveland Monsters.
Bildtext Markus Hännikäinens Cleveland Monsters i farten mot Rochester Americans.
Bild: icon Sportswire / All Over Press

NHL har inte fattat beslut om hur och när säsongen kan fortsätta, men farmarligan AHL meddelar nu att de sätter stopp för allt spel. Att slutföra säsongen under rådande omständigheter är inte realistiskt, skriver ligan.

– Ligans operativa verksamhet riktas nu mot att kunna köra i gång säsongen 2020/21, säger AHL:s vd David Andrews på ligans webbplats.

Allt spel har stått stilla också i AHL sedan mitten av mars, då coronavirusepidemin tog fart på allvar i USA. Flera grundserieomgångar samt slutspelet återstod ännu av säsongen.

– Vi är väldigt tacksamma för allt stöd och ledarskap vi fått av NHL-klubbarna under dessa utmanande månader, säger Andrews.

Det står fortfarande oklart om och när NHL-säsongen kan köra i gång igen. AHL:s besked väntas inte påverka NHL:s beslut utan var tvärtom väntat.

Kähkönen nära täten i räddningsstatistiken

Ligatiteln kommer enligt AHL:s pressmeddelande att delas ut på basis av lagens poängsnitt i grundserien. Samma princip kommer enligt ligan också att tillämpas då andra pris delas ut.

Flera finländare visade framfötterna under den gångna säsongen.

Janne Kuokkanen, som trejdades från Carolinas till New Jerseys organisation i samband med Sami Vatanen-affären, var ligans 15:e vassaste poängplockare med sina 15+33 på 56 matcher.

Iowa Wild-målvakten Kaapo Kähkönen hade i sin tur ligans fjärde bästa räddningsprocent (92,7 på 34 matcher).

Diskussion om artikeln