Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

69 fall av coronavirus bland personalen på Dals sjukhus – hela personalen ska testas för viruset

Från 2020
Laakson sairaala.
Bildtext Dals sjukhus inhyser också en coronahälsostation sedan epidemin bröt ut, ingen i personalen där ska ändå ha smittats.
Bild: Matti Myller / Yle

69 fall av covid-19 har bekräftats bland personalen på Dals sjukhus, berättar Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori under stadens direktsända informationstillfälle. En tredjedel av dem har redan tillfrisknat. På sjukhuset jobbar omkring 800 personer.

Ungefär hälften av fallen är konstaterade på tre avdelningar där coronapatienter vårdas, och resten på andra avdelningar. Fallen har konstaterats sedan 19 mars. Ingen i personalen på hälsostationen för coronavirus ska ha smittats.

14 patienter som vårdas på andra avdelningar än avdelningarna för coronavirussmittade har bekräftats vara smittade.

Som förebyggande åtgärd ska nu hela personalen testas, också sådana som inte uppvisar några symptom. Testandet har redan påbörjats och hittills har redan 500 personer i personalen testats.

De som har bekräftats vara smittade är nu isolerade, och alla som exponerats för smittan har försatts i en två veckors karantän.

Vapaavuori betonar att alla måste vara friska då de kommer på jobb, och att det också kommer att granskas då varje arbetsskift inleds.