Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

“Det är aldrig för sent” – Lotta Borg kom in i musikbranschen i vuxen ålder och kombinerar musicerandet med karriär inom vården

Från 2020
Lotta Borg
Bildtext Lotta Borg utmanar på Vegatoppen med låten Tid.
Bild: Mattias Ljunggren

Efter att ha gjort några mindre konserter fick Lotta Borg blodad tand och bestämde sig för att satsa på musiken parallellt med en karriär inom vården. Nu debuterar hon på Vegatoppen och utmanar med låten Tid.

Lotta Borg lever, bor och jobbar i Sundom. Musiken har alltid funnits där, men det har tagit tid för den att få komma ut riktigt ordentligt.

– Jag kommer från en ganska musikalisk familj, men har aldrig riktigt satsat på musiken utan satsade istället på en karriär inom vården.

DET HÄR ÄR LOTTA BORG

Fick mersmak efter konserter

Borg berättar att hon för några år sen, via Ungdomsföreningen, medverkade i några konserter, vilket gav blodad tand och ledde till att hon i fjol gjorde konserter med bland annat Hans Martin.

I november 2019 släpptes hennes första egna singel – Julefrid. I samband med singeln höll hon även en egen julkonsert.

– Det var både spännande och roligt. Man vet ju inte hur det ska tas emot, men det var en välbesökt julkonsert.

Klockor som rymmer ur ett huvud. Svartvit bild.
Bildtext Lotta Borgs nya låt handlar om tid.
Bild: Mostphotos

Kunde ha satsat på musiken tidigare

Trots att musiken alltid funnits med Borg, erkänner hon att hon kunde hon ha satsat mer på musiken.

– Det är något jag brinner för och som jag ångrar att jag inte satsat mer på. Jag gick musiklinjen i gymnasiet, men sen blev det stopp och jag vidareutbildade mig inte inom musiken.

Det är aldrig för sent, konstaterar Borg, som samtidigt är ett perfekt exempel på att man inte behöver viga sitt liv åt musiken för att lyckas.

Trots att hon är ett relativt färskt namn inom musikbranschen, tycker hon att mottagandet av andra musiker varit positivt.

– Jag är helt ny och kan ju inte så mycket, men alla har varit hjälpsamma. Det har bara varit positivt.

Aktuell med helt album

Det har gått undan för Borgs musikaliska resa och nu har hon planer på att ge ut en hel skiva med eget material.

Texterna har hon skrivit själv och Peter Nordlund fungerar som producent och låtskrivare. Ett samarbete som Borg beskriver som väldigt lyckat.

– Jag kan inte själv spela några instrument, men han har faktiskt lyckats pricka den bilden som jag har i huvudet över hur det skulle kunna låta. Jag har varit jättenöjd med det samarbetet.

Utmanar på Vegatoppen

Lotta Borg utmanar nu på Vegatoppen med låten Tid. En låt som är aktuell i det läget vi just nu befinner oss i.

– Texten till den skrev jag för snart tre år sen. Det var en period i livet när allt var ganska kaos både på hemmaplan och på jobbet. Jag hade inte tid. Det fanns ingen tid för mig själv.

– När vi började skriva låten med Peter så sa jag att vi måste ge ut den. Den passar bra just nu när vi längtar efter en tid när allt är tillbaka till det normala.

När allt väl återgår till det normala hoppas Borg på att kunna ställa sig på scenen igen. Det fanns planer på att göra några akustiska konserter, men framtiden får utvisa om de blir verklighet inom nära framtid.

– Vi ska hoppas att det löser sig och att vi kan synas på scenen, åtminstone i Österbotten.

Du kan rösta på låten HÄR.

Lotta Borg debuterar på Vegatoppen med låten Tid

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln