Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Thomas Lundin skrev ny musik under coronakrisen – "Ta in vårens symbolik i förhållandet när det känns som november"

Från 2020
Thomas Lundin
Bildtext Thomas Lundin utmanar på Vegatoppen med låten Vår sång.
Bild: Frank A. Unger

En mångsysslare inom nöjesbranschen tar sig an den finlandssvenska musiklistan. Thomas Lundin har gjort det mesta inom scenkonsten och just nu känns musiken rätt. Lundin utmanar på Vegatoppen med låten Vår sång.

Programledare, konferencier, skådespelare, musiker. Det blir långläsning om man ska försöka lista allt som Thomas Lundin sysslat med under sin karriär.

Frågan är hur han hinner med allt?

DET HÄR ÄR THOMAS LUNDIN

Fokuserar på en sak i taget

– Jag är en person som trivs med att göra många olika saker och någon kanske tänker att jag är otålig, men det är jag egentligen inte. Jag är mera nyfiken än otålig.

Lundin berättar att tricket är att fokusera på en sak i taget. Annars är det lätt att man tappar bort sig själv eller börjar stressa.

I djungeln av olika roller som Lundin brukar anta finns det egentligen ingen favorit.

– När jag höll på med teater kände jag att det är vad jag vill göra resten av livet. Sedan sitter jag i en studio och gör radio och tycker att det är det roligaste som finns. När jag får göra ett tv-program så konstaterar jag att det är det allra roligaste.

Just nu är musikskapandet det roligaste

Nu under coronakrisen, när det mesta är inställt, har Lundin konstaterat att det är scenen han längtar till och att han har saknat att sjunga. Det här har lett till att han suttit hemma och skrivit på nytt material.

– Och då känner jag på något sätt, när jag sitter här hemma i ylletröja och skägget bara växer mer och mer, att det här är också ganska skönt. Att sitta hemma i lugn och ro och skapa nytt.

Man kan lugnt säga att Thomas Lundin är en man som trivs med tillvaron oavsett vad han sysslar med och just nu är det musiken som gäller. Nästa vecka kan det vara någonting annat.

Thomas Lundin sångare, skådespelare, programledare och schlagerexpert.
Bildtext Thomas Lundin har gjort det mesta inom nöjesbranschen.
Bild: Termmusik

Utmanar på Vegatoppen

Thomas Lundin utmanar på Vegatoppen med låten Vår sång. En låt som handlar om Lundins favoritårstid - våren.

– Låten är komponerad av min vän och vapendragare Thomas Enroth. Han har gjort melodin och jag har skrivit texten.

Texten är lite av en ordlek. Man kan tänka sig om att det handlar om vår som ett possessivt pronomen, men det gör den bara delvis.

– Låten handlar om våren, som är min favoritårstid. Jag älskar våren och allt som den kommer med i symboler; ljuset och pånyttfödelsen.

Lundin berättar att det även finns en symbolik med just pånyttfödelsen. Att inte stanna på stället, utan hela tiden utvecklas.

– Det är viktigt också i ett förhållande. Att ta vårens symbolik in i förhållandet när det känns som att det är september, oktober eller ännu värre november.

Du kan rösta på låten HÄR

Thomas Lundin utmanar Vegatoppen med Vår sång

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln