Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tottenhamspelaren Dele Alli knivrånad hemma i sin bostad: "Fruktansvärd upplevelse men vi är alla okej nu"

Från 2020
Dele Alli dominerade när Tottenham slog Real Madrid i Champions League.
Bildtext Dele Alli är den senaste fotbollsstjärnan i England som blir rånad.

Tottenham-mittfältaren Dele Alli upplevde fasansfulla stunder natten till onsdag. Två män bröt sig in i Allis bostad i norra London och attackerade honom och hans sällskap med kniv.

Förutom Alli själv befann sig fyra andra människor i hans hus: Allis flickvän, Allis bror och hans flickvän samt en vän till Alli.

Inbrottstjuvarna gav sig på två av männen, varav den ena var Dele Alli som uppges ha fått ett slag i ansiktet. Bägge två fick skador i ansiktet men klarade sig utan sjukhusvård.

– Tack för alla era meddelanden. Fruktansvärd upplevelse men vi är alla okej nu. Uppskattar ert stöd, skriver Alli på Twitter.

Tjuvarna uppges ha stulit klockor och smycken från den engelske landslagsspelarens hem.

Den 24-årige Allis hem har övervakningskameror och polisen har fått tillgång till videomaterialet. Ingen har tills vidare arresterats.

För ett par månader sedan blev Allis lagkamrat Jan Vertonghen utsatt för ett liknande knivrån i sitt hem som också ligger i norra London. Den belgiske mittbacken var på spelresa i Tyskland men hans familj var hemma.

Enligt Daily Mail har många andra fotbollsstjärnor rånats under de senaste åren. Bland andra den före detta Chelsea-stjärnan Frank Lampard, Crystal Palace-backen Mamadou Sakho, Liverpool-strikern Roberto Firmino och den före detta Manchester United-mittfältaren Ángel Di María har utsatts för rån hemma hos sig.

Källa: Daily Mail.

Diskussion om artikeln