Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Nu är det klart - musikfestivalen Flow ställs in

Från 2020
Uppdaterad 14.05.2020 13:19.
Följ med på Flow med oss!
Bildtext Festivalområdet i Södervik i Helsingfors brukar vara fullproppat när Flow kör igång.
Bild: Flow Festival / Jussi Helssten

Många arrangörer har tvingats ställa in sommarens festivaler och evenemang på grund av coronavirusets framfart. Nu meddelar arrangörerna för Flow Festival att festivalen ställs in.

Stadsfestivalen Flow går normalt av stapeln under ett veckoslut i mitten av augusti. Festivalen arrangeras i Södervik i Helsingfors. Festivalen ordnades första gången år 2004.

På festivalen skulle flera kända internationella artister uppträda. Det var många som väntade på att få se bland annat The Strokes, Bon Iver, FKA Twigs och Stormzy.

- Besökarnas, artisternas och personalens trygghet går före. Vi måste kunna garantera säkerheten under alla omständigheter, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Innan beslutet togs har arrangörerna följt med olika prognoser för hur coronavirusläget kommer se ut om några månader. Det har då klarnat för dem att det inte kommer vara möjligt att ordna en så stor festival som Flow i augusti.

- Vi väntar på att få se alla musik-, mat- och konstälskare på nästa års festival, säger festivalens konstnärlige ledare och styrelseordförande Tuomas Kallio.

De som har köpt biljetter till årets festival kan använda dem för att gå på nästa års festival. Det är också möjligt att returnera biljetten och få pengarna tillbaka. De som redan köpt en biljett kommer att bli kontaktade via e-post inom några dagar.

Diskussion om artikeln