Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Luleå tappar alla tiders målspruta – Damlejonens stjärnspelare Michelle Karvinen redo för nya äventyr: ”Gör ont i hjärtat när jag skriver detta”

Från 2020
Uppdaterad 15.05.2020 14:14.
Michelle Karvinen.
Bildtext Michelle Karvinen i VM-finalen 2019.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Den finländska stjärnspelaren Michelle Karvinen blev Luleå HF:s första målskytt i historien i SDHL och var därefter klubbens poängdrottning i flera år. Nu har hon valt att tacka för sig och rikta blickarna mot nya äventyr. Ett lätt beslut var det ändå inte. Det gör ont i hjärtat, skriver Karvinen på sociala medier.

– Det gör ont i hjärtat när jag skriver detta. Det har varit det svåraste beslutet i hela min karriär, börjar Michelle Karvinen sitt inlägg på Instagram.

Den finländska stjärnanfallaren som de fem senaste åren hållit till i SDHL och Luleå har valt att tacka för sig i klubben. Även Luleå bekräftar nyheten på sin webbplats och hyllar henne stort för sina meriter och det avtryck hon lämnat.

Karvinen gjorde en stark debut i Luleå säsongen 2015/16 och blev klubbens första målskytt genom tiderna i SDHL.

– Hon gjorde ett starkt intryck direkt, skriver klubben och tackar Karvinen som har klubbrekorden i mål, assist, poäng och hattricks i sitt namn.

"Hon är en artist"

Totalt blev det 163 mål på 187 matcher i Luleå-tröjan och med sina ytterligare 210 assist har hon ett antal klubbrekord i sitt namn.

– Det är en fantastisk tjej som har uträttat mycket, och även betytt mycket för hockeyn. Det är många unga tjejer som har börjat spela hockey tack vare henne, säger Luleås sportchef Mikael Forsberg till tidningen NSD enligt SVT.

– Hon är en artist som alltid steppat upp när det betytt som mest, fortsätter Forsberg som säger att han känt på sig att beslutet var på kommande.

Karvinen vann tre SM-guld under sina fem säsonger i Luleå och lika många gånger knep hon förstaplatsen i SDHL:s poängliga.

– Att spela för Luleå Hockey är det bästa beslut jag har gjort i min karriär. Det har varit en ära att representera en klubb som har ändrat förutsättningarna för damspelare och som ger små tjejer något att drömma om, skriver Karvinen.

Karvinen avslöjade inte vart det bär av näst.

– Jag känner både som människa och spelare att jag är redo för livets nästa äventyr.