Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Många fartdårar ute på vägarna i helgen – polisen fick stoppa två race mellan förare i Vasa

Från 2020
Två polisbilar står parkerade på en väg. Invid dem finns en björk utan löv.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Simo Pitkänen / Yle

Polisen i Österbotten har under helgen igen fått ingripa i flera fall av grov fortkörning i Vasa med omnejd. Polisen är oroad över den stora mängden fortkörningar under våren.

Under fredagkväll framförde en 18-årig person en personbil med en körhastighet på 144 kilometer i timmen. På området är hastighetsbegränsningen 100 kilometer i timmen.

Under samma arbetspass fick polisen ingripa i ett race mellan två bilister. Den ena uppmätte en hastighet på 178 kilometer i timmen, den andra 173 kilometer i timmen på ett område där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen.

På motorvägen blev i sin tur en ung man fast för en fortkörning där hastigheten låg 50 kilometer i timmen över det tillåtna.

Följande dag stoppade polisen igen ett race mellan två förare, den här gången på motorvägen. Hastigheter på 194 kilometer i timmen, respektive 180 kilometer i timmen uppmättes då.

Dessutom blev en ung man fast för en hastighet på 150 kilometer i timmen på ett område där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen.

Fortsätter övervakningen

Polisen utreder fallen som äventyrande av trafiksäkerheten eller som grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Bilisterna ålades med tillfälligt körförbud.

Polisen påpekar att i de hastigheter som förarna kört äventyrar de inte endast sin egen eller passagerarnas liv och hälsa utan även alla andras som rör sig i trafiken.

Polisen i Österbotten kommer att forsätta aktivt övervaka hastigheterna för att öka säkerheten i trafiken.