Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Joel Pohjanpalo levererade i omstarten – nickade in kvittering för HSV, men överglänstes av norrman

Från 2020
Joel Pohjanpalo nätade i omstarten - Spela upp på Arenan

Det långa coronauppehållet verkar inte ha minskat på Joel Pohjanpalos målfarlighet. Finländaren stod för ett kvitteringsmål då hans Hamburger SV kryssade borta mot Greuther Fürth.

Pohjanpalo har länge tampats med skadeproblem och i brist på speltid lånades han i januari ut från Bayer Leverkusen till Hamburger SV i 2. Bundesliga.

25-åringen hann med två fullträffar på fem matcher innan coronaviruset avbröt ligan.

I skuggan av Bundesliga har också andraligan fortsatt denna helg och i HSV:s bortamatch mot Greuther Fürth visade Pohjanpalo att uppehållet inte försämrat hans målform.

Finländaren nickade säkert in ett inlägg i slutet av den första halvleken då HSV låg under med uddamålet. Tidigt den andra halvleken satte Jeremy Dudziak 2–1 för gästerna från Hamburg.

Pohjanpalo hade bud på fler mål i den andra halvleken. Anfallaren hade två ypperliga chanser, men motståndarmålvakten Sascha Burchert var i vägen båda gångerna. Finländaren blev utbytt i den 90:e minuten.

Därefter tappade HSV segern. Norrmannen Håvard Nielsen kvitterade med matchens sista spark, 2–2-målet var hans andra fullträff i matchen.

HSV hör till topplagen i 2. Bundesliga. För tillfället ligger man på andra plats i ligan.

Bakom Hamburg jar Stuttgart på samma poäng. Bielefeld leder serien med 52 poäng på 26 matcher, HSV har 45 pinnar.

Videokälla: Viasat

Diskussion om artikeln