Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Premier League-kaptenen vägrar att återuppta träningarna: ”Min son har andningsproblem och jag vill inte äventyra honom”

Från 2020
Watfords lagkapten Troy Deeney med händerna uppe.
Bildtext Troy Deeney prioriterar familjen framför fotbollen.
Bild: AOP

Troy Deeney kommer inte att delta i Watfords träningspass nästa vecka. Premier League-klubbarna börjar träna i mindre grupper i dag men Watfords lagkapten stannar hemma. Han fruktar för sin sons hälsa.

Tyska Bundesliga återupptogs i lördags och flera andra stora ligor försöker hitta ett datum för en omstart. Engelska Premier League siktar på en återstart den 12 juni men ren nu tillåts träningspass i mindre grupper.

Watfords lagkapten Troy Deeney har emellertid meddelat att han inte kommer att närvara.

– Min son är fem månader och han har haft problem med andningen. Jag vill inte äventyra honom, säger Deeney i programmet Talk the Talk på Youtube.

Han hävdar att han inte har fått garantier om att det är riskfritt att återuppta lagträningarna.

– Det räcker med att en person blir smittad. Jag vill inte ta viruset hem.

Obesvarade frågor oroar

Deeney oroar sig också för att svarta, asiater och andra minoriteter enligt brittisk forskning löper avsevärt större risk att dö av coronaviruset.

Han lyfte upp det i samband med ett möte mellan Premier Leagues ledning, lagkaptener och medicinsk expertis förra veckan.

– Jag kan inte klippa mitt hår förrän i juli men jag kan kämpa om bollen i straffområdet med 19 andra människor. Ingen kunde svara på mina frågor under mötet, säger han och fortsätter:

– Om de inte har svar på mina frågor så varför skulle jag utsätta mig för risken?

Watfords huvudtränare Nigel Pearson har också uttryckt sin oro över situationen och poängterat att han inte kommer att kräva att spelarna deltar i träningspassen.

Diskussion om artikeln