Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Henrik Borgström kopplas ihop med en flytt till Jokerit – agenten kommenterar situationen: ”NHL är fortfarande första prioritet”

Från 2020
P.K. Subban försöker täcka Henrik Borgströms skott.
Bildtext Henrik Borgström har bara gjort fyra matcher för Florida den här säsongen.
Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire/AOP

Europa eller Nordamerika nästa säsong? Det är frågan för Henrik Borgström. Enligt medieuppgifter förhandlar han om ett kontrakt med Jokerit medan agenten hävdar att även andra klubbar är intresserade.

För några veckor sedan skrev ishockeysajten Jatkoaika att Henrik Borgström funderar på att vända hemåt och är aktuell för en flytt till KHL-klubben Jokerit. Enligt sajten ska Borgström och Jokerit förhandla om ett ettårigt kontrakt.

Borgström, som är inne på sitt tredje år i Florida Panthers organisation, har haft en motig säsong och bara gjort fyra NHL-matcher.

Borgströms agent Markus Lehto har nu kommenterat uppgifterna för Sportsnet. Enligt Lehto är det inte enbart Jokerit som är intresserade av 22-åringen.

– Det finns ett flertal toppklubbar i de bästa ligorna i Europa som vill ha honom. Det är ändå för tidigt att diskutera nästa säsong men NHL är första prioritet, säger Lehto.

Hoppas få slutföra säsongen i Florida

Borgström skickades ner till farmarlaget Springfield Thunderbirds i oktober där han gjorde 23 poäng på 49 matcher.

AHL-säsongen har redan avslutas medan NHL fortfarande hoppas kunna slutföra säsongen under sommaren eller hösten. Borgström befinner sig just nu hemma i Helsingfors där han tränar och väntar på besked.

– Säsongen kan fortsätta och Henrik ser fram emot att hjälpa Panthers att vinna matcher förutsatt att han får tillstånd att spela efter den skada han åkte på i mars. Han tränar hårt just nu med några andra NHL-spelare, säger Lehto.

Florida Panthers general manager Dale Tallon har också tidigare uttalat sig om att Borgström vill stanna i klubben.

Diskussion om artikeln