Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tim Sparv: “Min drömmatch skulle vara en VM-final mot England där jag skjuter det avgörande målet”

Från 2020
Tim Sparv firar.
Bildtext Tim Sparv ser fram emot att spela EM-fotboll.
Bild: Yle/ Tomi Hänninen

Vilken är enligt Tim Sparv den bästa gräsklipparen? Vilken låt sjunger han helst på karaoke? Vad skulle han göra ifall han inte spelade fotboll? Var vill han vara tränare i framtiden? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till fotbollsspelaren Tim Sparv.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är Tim Sparv.

Oravaisbon Tim Sparv har gjort mer än det han vågade drömma om inom fotbollen. Han har spelat klubbfotboll i England, Nederländerna, Sverige och Tyskland. För tillfället spelar han i danska FC Midtjylland. Tim är dessutom kapten för det finska herrlandslaget.

Tim har i denna intervjuserie fått frågor av artisten Jakob Norrgård, programledaren Nicke Aldén, långdistanslöparen Camilla Richardsson, artisten Tika, författaren Ellen Strömberg, artisten Krista Siegfrids, statsvetaren Thomas Karv, studentföreningen Pampasmaffian, artisten och radioprofilen Benny Törnroos och a capella-gruppen FORK.

En leende Benny Törnroos
Bildtext Benny Törnroos är rösten bakom Muminsången.
Bild: Yle Bildtjänst/Jussi Nahkuri

Benny Törnroos fråga: Du får avgöra din drömmatch. Vem spelar du mot och vem passar åt dig när du skjuter det avgörande målet?

– Det skulle nog vara en VM-final mot England. Det är matchens sista minut, ställningen är 0-0 och jag får en passning av Teemu Pukki utanför straffområdet. Jag skjuter fullt och bollen går in i målet via ribban. Det vore nog drömscenariot.

Krista Siegfrids
Bildtext Krista Siegfrids har flyttat till Nederländerna.
Bild: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu

Krista Siegfrids fråga: Har du funderat på att raka av dig skägget och skaffa dig ett jobb?

– Hahaha, nä faktiskt inte. Jag lever ju faktiskt alla småpojkars dröm. Jag har ifrågasatt mina livsval, till exempel om jag haft en längre skada, men jag spelar fotboll och får lön för det. Jag har världens bästa jobb.

Författaren Ellen Strömberg
Bildtext Ellen Strömberg driver bloggen Blejk, Fejt & Fab.
Bild: Schildts & Söderströms/Eva Lingon

Ellen Strömbergs fråga: Fotbollen var säkert prio 1 från ung ålder för dig. Hann du med alla ungdomsgrejer såsom fester och förälskelser?

– Nej absolut inte. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år. Då måste jag börja ta ansvar och satsa stenhårt på fotbollen. Så visst har jag varit avundsjuk på polarna som gått på sitzer och firat Pampas Nationaldag medan jag har tränat fotboll varje dag.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Tim om hur det gick senast när han sjöng karaoke, vilket lag han helst skulle vara tränare i och varför han har Jakob Norrgård att tacka för så mycket.

Tim Sparv: “Min drömmatch skulle vara en VM-final mot England där jag skjuter det avgörande målet” - Spela upp på Arenan

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln