Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Passagerarplan med 99 personer ombord har kraschat i Pakistan - många döda

Från 2020
Uppdaterad 22.05.2020 22:44.
Rök och eventuellt damm i luften efter en flygkrasch i ett bostadsområde i Karachi den 22 maj.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ett passagerarplan med nästan hundra personer ombord har kraschat i ett bostadsområde i staden Karachi i Pakistan, meddelar flygbolaget Pakistan International Airlines och pakistanska myndigheter.

99 personer, inklusive besättning, fanns ombord på flyg PK 8303.

Åtminstone två personer har överlevt uppger en talesperson. Tidigare befarade Karachis borgmästare, som befann sig på olycksplatsen, att ingen av de 99 ombordvarande har överlevt kraschen.

Nu uppger räddningsarbetare att åtminstone över 40 personer har dött i samband med olyckan. Man befarar att dödstalet kommer att stiga.

Människor som befann sig på marken har också dödats och skadats i samband med olyckan. 15 personer har förts till sjukhus för vård.

Planet kraschade i ett bostadsområde nära flygplatsen i Karachi. Räddningsarbetare flyttar på en kropp vid olycksplanet.
Bildtext Räddningsarbetare flyttar på en kropp vid olycksplanet.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ögonvittnen säger att planet av typen Airbus A320 försökte landa två eller tre gånger innan det slog ner i ett bostadsområde nära Jinnah International Airport.

Ett ögonvittne säger att planet först träffade en mobilmast, varpå det kraschade mot hus några kilometer från flygplatsen. Orsaken till olyckan tros vara ett tekniskt fel. Enligt inrikesministern i landet ska piloten ha sänt ut ett nödrop efter att planet förlorat en motor.

Planet var på väg från Lahore i nordöstra Pakistan till Karachi i söder, en sträcka på cirka tusen kilometer.

Enligt sajten Flightradar24 är planet 15 år gammalt.

Källa: Reuters, AFP, AP, Sky News

Artikeln har uppdaterats under dagen och kvällen 22.5. Artikeln har korrigerats, tidigare stod det att 107 personer fanns ombord på planet och det korrigerades senare till 99 personer.

Diskussion om artikeln