Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Italienaren Giorgio Chiellini minns tillbaka till bitskandalen i fotbolls-VM 2014 – hyllar Luis Suarez: "Vi är likadana"

Från 2020
Giorgio Chiellini.
Bildtext Domaren straffade inte Suarez i matchen, trots att Chiellini försökte visa upp bevis på bettet.
Bild: EPA/EMILIO LAVANDEIRA JR

Den italienska försvararen Giorgio Chiellini blev biten i axeln av Luis Suarez i fotbolls-VM i Brasilien. Närmare sex år efter incidenten väljer italienaren att hylla Suarez för tilltaget. Jag uppskattar hans listighet, säger Chiellini.

En av de absolut största snackisarna i VM 2014 var Luis Suarez bett i Giorgio Chiellinis axel i samband med en spelsekvens. En chockerad Chiellini visade upp bitmärken för domaren och Suarez blev senare avstängd från nio landskamper och fyra månader från all fotboll.

Närmare sex år efter incidenten i Brasilien säger sig 35-årige Chiellini beundra Suarez.

Förutom bitskandalen i VM har Suarez bitit motståndare både då han spelat för Ajax och Liverpool. Och det är just sådant som krävs i den absoluta världseliten, hävdar Chiellini i sin nya självbiografi.

– Största delen av den matchen jagade jag Edinson Cavani. Plötsligt märkte jag att jag blev biten i axeln. Det bara hände, det var hans strategi i närkamper och, om jag får säga det, så skulle det nog också ha varit min taktik.

– Han och jag är likadana. Jag gillar att spela mot anfallare som honom, säger Chiellini enligt Sky Sports.

Luis Suarez och Giorgio Chiellini bråkar i VM 2014.
Bild: epa

Backveteranen är själv känd som en fysisk spelare och ser likheter i Suarez, som numera representerar FC Barcelona.

– Elakhet är en del av fotbollen och jag tycker inte att det är olagligt. Man måste vara smart för att besegra motståndaren.

– Jag uppskattar hans listighet. Om han inte skulle ha den egenskapen skulle han bara vara en i mängden.

Uruguay besegrade Italien med 1–0 och gick vidare till åttondelsfinal, medan italienarna fick tacka för sig efter gruppspelet.

Diskussion om artikeln